Lockdown by mal pokračovať v troch rôznych fázach, oznámil Lengvarský

TA3
6.12.2021 14:27

Ministerstvo zdravotníctva pripravilo spolu s odborníkmi návrh, podľa ktorého by sa malo ďalšie obdobie, ak ide o pandemické opatrenia, rozčleniť do troch fáz. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

V prvej fáze, do 16. 12., by mal lockdown trvať v takej podobe, ako sa realizuje teraz. Opatrenia by sa mali prísnejšie kontrolovať, ale sprísňovať sa nebudú. Ľudia by podľa Lengvarského mali obmedziť návštevy aj presuny verejnou dopravou. Esenciálne obchody budú fungovať tak, ako teraz.

V druhej fáze, od 17. 12. do 24., by sa mali otvoriť všetky obchody pre zaočkovaných aj prekonaných. Fungovať budú aj prevádzky starostlivosti o ľudské telo či bohoslužby a fitness. V režime "základ" budú naďalej dostupné esenciálne obchody. Domáce potreby či obuv však už nebudú v kategórii esenciálnych. 

Od 25. 12. by sa mali otvoriť hotely, lyžiarske vleky a fitness, a to pre očkovaných, prekonaných ale aj pre negatívne otestovaných. Zavreté budú všetky obchody okrem tých esenciálnych. Esenciálne obchody pôjdu v režime základ.

"Naďalej vyzývame občanov, aby sa očkovali," zdôraznil Lengvarský s tým, že dostupné budú očkovacie miesta s registráciou aj bez nej. Minister zároveň poďakoval zdravotníkom za ich prácu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok