Od výbuchu v Prešove ubehli dva roky. Vyšetrovanie tragédie stále pokračuje

TA3 TASR
6.12.2021 07:35

Od výbuchu bytovky na Mukačevskej ulici v Prešove ubehli dva roky. Pri tragédii prišlo o život 8 ľudí. Ďalší prišli z minúty na minútu o strechu nad hlavou.

Policajné vyšetrovanie v súvislosti s výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, ku ktorému došlo 6. decembra 2019, naďalej pokračuje. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, doposiaľ bolo vznesené obvinenie voči piatim osobám.

"V najbližšej dobe by mal byť doručený rozsiahly znalecký posudok k príčinám vzniku výbuchu v bytovom dome. Po jeho doručení a preštudovaní vyšetrovateľom bude možné rozhodnúť o ďalších postupoch vo vyšetrovaní," uvádza polícia.

Krátko popoludní 6. decembra 2019 došlo k výbuchu plynu vo výškovom bytovom dome, v dôsledku ktorého vznikol rozsiahly požiar. Hasiči z horiaceho 12-poschodového paneláka, v ktorom výbuch úplne zničil schodisko, zachránili 39 ľudí. Aj napriek veľkej snahe všetkých záchranných zložiek si však výbuch vyžiadal osem životov.

Pamiatku obetí si v pondelok o 12.00 h uctia v Konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove omšou, ktorú odslúži dekan Rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša Jozef Dronzek. Bohoslužba bude spojená s pietnou spomienkou. Vzhľadom na celoštátny tzv. lockdown bude svätá omša bez účasti verejnosti. Priamy prenos bude možné sledovať online prostredníctvom youtubového kanála farnosti sv. Mikuláša v Prešove.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok