Škoda predstavila model Slavia. Na našich cestách ho však neuvidíme

TA3/SZ
2.12.2021 17:00

Nová Škoda Slavia je dobrým príkladom toho, ako by v dnešnej dobe mohol vyzerať sedan odvodený od modelu Fabia

Škoda predstavila model Slavia. Na našich cestách ho však neuvidíme
Škoda

Pamätáte si ešte na prvú generáciu Škody Fabia sedan? Tá sa dočkala na európskom trhu len jednej generácie. Nový model Slavia určený pre Indiu však ukazuje, ako by mohol vyzerať sedan odvodený od Fabie, ak by sa ho Škoda rozhodla spraviť teraz. Na indickom trhu je po tomto type karosérie veľký dopyt, a tak sa ho automobilka rozhodla doplniť modelom Slavia. Hlavnou výhodou má byť priestrannosť, ktorú potvrdzuje objem batožinového priestoru až 521 litrov. Svoju priestrannosť podčiarkuje aj celkovou dĺžkou vyše 4.5 metra.

Slavia Škoda

Dizajn novinky zapadá do aktuálneho jazyku značky a mierne pripomína z prednej časti novú Fabiu, ktorú poznáme v Európe. Predná časť je tvorená veľkou čiernou maskou chladiča. Po jej bokoch môžme vidieť použité diódové svetlomety s LED denným svietením. Vo vyšších výbavách nájdeme full LED predné aj zadné svetlomety.

Slavia Škoda

Zadná časť do určitej miery pripomína aktuálnu generáciu Octavie tvarom koncových svetiel, a taktiež aj odtrhovou hranou umiestnenou na piatych dverách.

Slavia bude dostupná s dvomi agregátmi. Na výber bude 1.0 TSI s výkonom 116 koní a 1.5 TSI s výkonom 150 koní. Oba motory budú v základe spriahnuté so šesť stupňovou manuálnou prevodovkou. 1.5-ka môže byť vybavená aj sedemstupňovým DSG. Štandardom bude elektronická stabilizácia ESC a elektronický diferenciál XDS+.

Slavia Škoda

Interiér vyniká svojou variabilitou. Napomáhajú tomu zadné sedadlá delené v pomere 60:40 a množstvo odkladacích priestorov. Odkladaciu priehradku nájdeme dokonca aj na palubnej doske. K dispozícii bude zákazníkom aj možnosť objednania strešného okna či bezkľúčového odomykania. Nechýba ani bluetooth, Apple CarPlay a možnosť bezdrôtového nabíjania smartfónu. Pre Indiu je samozrejmosťou výkonná klimatizácia už v základe, ktorá môže byť za príplatok s dotykovým panelom Climatronic. Výduchy nájdeme aj v zadnej časti auta a zaujímavosťou sú aj odvetrávané kožené predné sedadlá.

Slavia Škoda

Technologickú výbavu auta podčiarkuje veľký, až 10 palcový multimediálny displej. Pred vodičom nájdeme klasické analógové budíky, pred ktorými si svoje miesto našiel nový dvojramenný volant, ktorý poznáme aj napríklad z aktuálnej Octavie. Sviežosť dizajnu interiéru podčiarkli kruhové výduchy klimatizácie. Model s takýmito tvarmi a vlastnosťami za prijateľnú cenu by si podľa mňa svoju cieľovú skupinu našiel ľahko aj v našich končinách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok