Streľba na strednej škole v USA má už štvrtú obeť

TA3 TASR
1.12.2021 19:57

Štvrtú obeť si vyžiadala utorková streľba na strednej škole v americkom štáte Michigan. Ide o 17-ročného študenta, ktorý podľahol utŕženým zraneniam.

Streľba na strednej škole v USA má už štvrtú obeť
TASR/AP

Zvyšnými obeťami streľby sú traja študenti vo veku 14 až 17 rokov. Po vyčíňaní maloletého strelca je zranených ešte sedem ďalších študentov, niektorí z nich sú v kritickom stave, vrátane 14-ročného dievčaťa, ktoré po operácii pripojili na prístroje. Útočník postrelil do ramena aj jedného z učiteľov, ktorého už medzičasom prepustili z nemocnice, píše agentúra AP.

Polícia zasahovala v utorok na strednej škole v obci Oxford Township približne 48 kilometrov severne od Detroitu okolo 12.55 h (18.55 SEČ) po tom, čo dostala hlásenie o strelcovi. Toho následne identifikovala ako 15-ročného študenta tejto školy.

Zástupca šerifa michiganského okresu Oakland Mike McCabe uviedol, že motív útoku zatiaľ nie je známy. Policajti pri zadržaní podozrivého zaistili pištoľ aj niekoľko zásobníkov.

Strelnú zbraň, ktorou 15-ročný študent útočil, kúpil 26. novembra jeho otec. Podľa šerifa michiganského okresu Oakland Michaela Boucharda si študent podozrivý zo streľby, ktorého polícia zadržala ihneď po príchode na miesto, pred útokom nacvičoval streľbu zo zbrane, čo dokazujú fotografie na sociálnych sieťach. 

Podľa Boucharda však zatiaľ nie je jasné, prečo si chlapcov otec zbraň zaobstaral. Zadržaný mladík nemá žiadne policajné záznamy a ani disciplinárne tresty súvisiace s jeho správaním v škole.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok