V celom Bratislavskom kraji sa zatvoria školy, starší žiaci prejdú na online výučbu

TA3 TASR
1.12.2021 15:52

V celom Bratislavskom kraji zatvoria od pondelka pre zlú pandemickú situáciu 2. stupeň základných škôl a stredné školy. Školáci sa tu budú učiť dištančnou formou. Výnimkou sú len materské školy a 1. stupeň základných škôl. Rozhodol o tom regionálny hygienik.

škola rúško 1140 px
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Vyplýva to z vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava, zverejnenom vo vestníku vlády. Zákaz prezenčnej výučby, s výnimkou materských škôl  a prvého stupňa základných škôl, platí od pondelka pre okresy Bratislava I - V, Malacky, Pezinok a Senec. 

Týka sa to druhého stupňa základných škôl, škôl pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, gymnázií, stredných odborných škôl, stredných športových škôl, škôl umeleckého priemyslu a konzervatórií. Taktiež objektov, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže. 

Hlavný hygienik SR Ján Mikas v uplynulých dňoch vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy. Napriek aktuálnemu tzv. lockdownu zostali totiž školy otvorené. 

Zatvorili sa len základné umelecké školy, centrá voľného času, jazykové školy i krúžky a mimoškolské aktivity.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok