Rady, ktoré sa vám budú hodiť po večierku: Ako zamaskovať pleť po prebdenej noci

TA3/zm
3.12.2021 16:00

Dôvodov, prečo máme nedostatok spánku je mnoho, no december prinesie jeden naviac, a to množstvo večierkov. Ak nemáte dvadsať, zrejme je ráno na vašej tvári vidieť, že ste v noci hýrili. S týmito radami však tie najhoršie prejavy zvládnete hravo zamaskovať.

Rady, ktoré sa vám budú hodiť po večierku: Ako zamaskovať pleť po prebdenej noci
Pexels/Ivan Samkov

Vyspať sa do krásy nie je mýtus, ale fakt. Ak nemáme dostatok oddychu, na pleti sa to okamžite odrazí. V prípade aktuálneho predvianočného obdobia budete mať zrejme takých situácii niekoľko, no na druhý deň potrebujete vyzerať fit, a tak môžete otestovať tieto skvelé rady.

Pitný režim

Pleť je po prebdenej noci, počas ktorej zrejme nechýbal ani alkohol, doslova dehydrovaná. Dostať do nej dostatok vody však nepostačí len krémovaním, treba sa hydratovať i zvnútra. Ráno preto začnite poriadne veľkým pohárom vody, ideálne neochutenej, alebo len s plátkom uhorky či citróna. Sladené nápoje, naopak, spôsobia, že budete vyzerať ešte unavenejšie. Preto sú po večierku tabu.

Pitný režim dodržiavajte pravidelne aj počas celého dňa, na pleti sa to odrazí do niekoľkých hodín a doslova sa napne.  

Studená voda

Pokračujete opäť s vodou, tentokrát však zvonku. Tvár si opláchnite v poriadne studenej vode, ktorá prekrví pleť. Pod prúdom vody nechajte tvár dostatočne dlho, alebo oplachovanie viackrát opakujte. Doslova až dovtedy, kým vám nízka teplota nebude nepríjemná.

Po prebdených nociach dokonca niektorí odborníci odporúčajú zobrať kocky ľadu a prechádzať nimi po pokožke, kým sa nerozpustia. Účinok je však rovnaký.

Odvodnenie

Zdá sa to nelogické, keď na jednej strane potrebujete telu vodu dodať a na druhej sa jej zbaviť, Hovoríme však o opuchnutých vačkoch pod očami, kde sa po „flámovaní“ voda zadržiava najčastejšie a nosíte si tak celodenný dôkaz toho, čo sa dialo v noci.

V takomto prípade pomôže rýchla masáž, napríklad s valčekom alebo kameňom gua sha. Opäť ide o prekrvenie pokožky, ktorá sa týmto spôsobom dostane do normálu a minimalizuje škody z nedostatku spánku.

Vitamínová bomba

A napokon pokožku tváre osviežte poriadnou dávkou vitamínov. Ak stíhate, dajte si dobrú pleťovú masku, ak je času menej, vitamíny poslúžia aj v podobe porcie ovocia a zeleniny. Vyberajte si vodnaté druhy, ako je pomaranč, ananás alebo uhorka.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok