Toto všetko spôsobuje vrásky: Pozor na pitie cez slamku či spánkové polohy

TA3/zm
21.11.2021 10:00

Obyčajné činnosti, pri ktorých by vám ani nenapadlo, že neprospievajú veku a kráse. Vedeli ste však, že aj pri nevhodnom spánku môže byť vaša tvár viac vráskavá?

Toto všetko spôsobuje vrásky: Pozor na pitie cez slamku či spánkové polohy
Pixabay

Nevinné veci každodenného života môžu prispieť k tomu, že sa vám na tvári tvoria vrásky oveľa rýchlejšie. A tak darmo pripisujete všetko veku alebo životnému štýlu, keď môžu byť na vine aj nevinné aktivity ako pitie so slamkou.

Spánok na boku

Znie to neuveriteľné, ale ženy, ktoré zvyknú spávať na boku, majú viac vrások než tie, ktoré zaspávajú na chrbte. Dôvod je prostý – k vytváraniu rýh na tvári prispieva ošúchavanie sa o vankúš. Dokonca dámy, ktoré preferujú len jednu stranu počas oddychu, môžu mať na tvári vrásky nerovnomerné.

Spánkovej polohy sa len tak ľahko asi nedokážete vzdať. To, čo však môžete jednoducho zmeniť, je obliečka z kvalitnej bavlny, hodvábu alebo ľanu, Prispeje k tomu, že sa tvár bude po vankúši kĺzať jemnejšie a obmedzíte tvorbu vrások.

Pitie cez slamku

Pitie nápojom cez slamku môže na prvý pohľad vyzerať ako tvárová gymnastika, opak je však pravdou. Namáhate si tým neustále tie isté svaly do neprirodzenej polohy, a tak sa vám rýchlejšie môžu tvoriť vrásky okolo úst.

Vyzerá to na prvý pohľad nezmyselne a zrejme si hovoríte, že to by ste museli piť veľmi veľa, aby sa to prejavilo. Ale v určitom veku už netreba pokúšať ani jediným nápojom cez slamku a piť radšej pekne na dámu – z pohára.

Behanie za vráskami

Od behania ako takého vás určite nechceme odradiť, keďže ide o zdravú aktivitu, no pre tvár až taká prospešná nemusí byť. Spotená tvár nasáva oveľa viac nečistôt, preto ak sa tejto pohybovej aktivite venujete v meste, ste v ohrozenej skupine. Pridajte si k tomu vplyv nepriaznivého počasia a grimasy, ktoré pri výkone častokrát robíme.


Prevencia je však jednoduchá. Pred behaním sa natrieť krémom proti vráskam, ktorý obsahuje aj SPF faktor. Tak budete ochránené pred počasím a dostatočne hydratované aj na tvári.        

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok