Šálka teplého mlieka na raňajky i na večeru: Ráno pridajte kurkumu, pred spaním škoricu

TA3/zm
30.11.2021 08:00

Pohár teplého mlieka je to pravé, čo vás v zime zahreje. Ak k nemu pridáte vhodné korenie, môžete ho nielen skvele ochutiť, ale prispieť tak i k svojmu zdraviu. Je to ideálny nápoj na začiatok i koniec dňa.

Šálka teplého mlieka na raňajky i na večeru: Ráno pridajte kurkumu, pred spaním škoricu
Pexels/Leonora Brebner

Teplé mlieko je recept našich babičiek, ako ľahko a rýchlo zaspať. Vedeli ste však, že je skvelé aj na prebudenie? Stačí len vedieť, ktoré koreniny k mlieku pridať, aby sa počas chladných dní hodilo tak na naštartovanie do nového dňa, ako aj na večerné uspatie.

Kurkumové latté

Neviete si ráno predstaviť bez šálky kávy? Vzdať sa jej nemusíte, ale skúste zdravú zmenu, ktorá obsahuje okrem kofeínu aj poriadnu dávku napeneného mlieka s kurkumou. Tomuto skvelému nápoju sa hovorí aj zlaté mlieko.

Kurkuma je prospešná pre trávenie, detoxikáciu, odháňa depresiu a má protizápalové vlastnosti. To všetko počas chladných a tmavých zimných dní skrátka potrebujeme. Kurkumín je rozpustný v tukoch, preto kombinácia s mliekom nášmu organizmu tak prospieva.

Kurkumové latté zažíva popularitu aj preto, že ho môžete pripraviť mnohými spôsobmi. V prípade laktózovej intolerancie sa nebojte nahradiť klasické mlieko rastlinným variantom. Toto latté chutí výborne s kávou i bez nej, je len na vás, či kofeín potrebujete na prebudenie.

Milovníčky sladkého môžu zlaté mlieko dochutiť medom, ale lahodnú chuť má nápoj i bez neho. Skrátka, experimentujte a prídete na to, čo sedí vašich chuťovým pohárikom.

Kurkumové latté Unsplash/Osha Key

Mlieko so škoricou

Ráno na prebudenie, večer na uspatie. Sila mlieka môže byť rôznorodá a v prípade večerných hodín vám odporúčame dochutiť plnú šálku škoricou. Môžete si z prípravy tohto nápoja urobiť každovečerný rituál, bez ohľadu na to, že niekedy dokážete zaspať aj bez neho.

Zdravie sa vám určite poďakuje, pretože škorica udržiava zdravú hladinu cukru v krvi, zahreje telo vrátane studených končatín a priaznivo pôsobí na ďasná, zápaly v tele či nervový systém.

Pri príprave môžete použiť jednu celú škoricu, alebo ju nahradiť lyžičkou mletej. V oboch prípadoch ju pridajte do mlieka a až potom priveďte k varu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok