Počuli ste o sluggingu? Vyskúšajte kórejský hit v starostlivosti o pleť

TA3/zm
29.11.2021 08:00

Pokožka aziatok je krásna, čistá a dlho mladá. Ak sa chcete podobnou pleťou pýšiť aj vy, mali by ste vyskúšať jeden z ich trikov v starostlivosti, ktorý sa volá slugging.

Počuli ste o sluggingu? Vyskúšajte kórejský hit v starostlivosti o pleť
Pexels/Monstera

Ázijské krajiny sú v mnohom krok pred nami, ale našťastie, sa k nám ich skvelé nápady vďaka internetu dostávajú. Jedným z hitov, ktorý ovládol sociálne siete je slugging. Pod týmto názvom sa skrýva jednoduchý trik v starostlivosti o pleť.

Rýchlo a lacno

Výhodou v starostlivosti o pleť kórejských žien, odkiaľ slugging pochádza, je rýchlosť a cenová dostupnosť. Ani v tejto časti sveta  nechcú dámy stráviť v kúpeľni hodiny a míňať horibilné sumy za kozmetiku. Vďaka tomu ich skincare nezaberá veľa času a ani nezaťažuje peňaženku.

V prípade populárneho sluggingu potrebujete jedinú vec, a tou je vazelína. Anglický názov v preklade naráža na slimákov, no táto kozmetická procedúra nemá s pravým slizom nič spoločné, to len vazelínou na tvári vytvoríte mazľavú vrstvu.

Ako funguje slugging?

V prvom rade neriešte, aký máte typ pleti. Aj ženy s mastnou pokožkou by mali slugging pravidelne aplikovať, čo vyvracia mýty, že maz z pokožky treba odstraňovať množstvom chémie. Podľa kórejských žien práve naopak. Pleť treba hydratovať za každých okolností a bez ohľadu na to, s akým kožným problémom bojujete. Dostatok vody zabezpečí práve vazelína.

Pri suchej pokožke je jasné, že to bude fungovať. Pri akné sa nemusíte obávať, vazelína sa predsa používa aj na lekárske účely, napríklad na liečenie popálenín. Ak  máte zväčšené póry, ani tu nie je priestor na obavy, molekuly vazelíny sú totiž dostatočne veľké a nemôžu póry ešte viac upchať.   

Vazelína vytvorí na pleti bariéru, cez ktorú nič neprenikne dovnútra ani neunikne von. Škodlivé nečistoty z okolitého prostredia nemajú šancu a zároveň v pokožke ostáva voda. Len na tomto jednoduchom pravidle slugging funguje.

Aplikujte denne

Kúra s vazelínou by podľa aziatok mala byť vašim posledným krokom v starostlivosti o pleť. Nejde o masku, ktorú by ste mohli aplikovať len raz za týždeň. Na to, aby ste videli výsledky, bude potrebná každodenná rutina, ktorú odporúčame aplikovať večer. Vazelínu totiž treba nechať na pleti dlhšie a ráno by vás to s najväčšou pravdepodobnosťou zdržiavalo. Nechoďte s ňou však spať, pretože pleť cez mastnú vrstvu nemôže dýchať. Síce to využívate vo svoj prospech, aby sa zadržala v pokožke voda, ale všetkého veľa škodí. Po polhodinke teda vazelínu zotrite a už na tvár nedávajte žiaden výrobok.

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok