Nemocnica v Ružomberku opäť zvyšuje počet covidových lôžok, situácia v regióne sa zhoršuje

TA3 TASR
26.11.2021 17:13

Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku po dvoch týždňoch opäť zvyšuje počet lôžok pre pacientov s ochorením Covid-19. Vedenie nemocnice tak reaguje na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v regióne.

nemocnica lôžko oddelenie ordinácia 1140 px (SITA/Monika Zaťková)
SITA/Monika Zaťková

V piatok o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková. Po novom bude mať nemocnica od pondelka k dispozícii 42 základných lôžok s kyslíkom, osem lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu a šesť lôžok na vysokoprietokový kyslík. 

Okrem týchto lôžok má nemocnica na centrálnej JIS, teda mimo priestorov vyhradených pre liečbu pacientov s Covid-19, pripravené ďalšie štyri lôžka s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. "Na tieto lôžka budú z covidovej časti prekladaní pacienti, ktorých stav si naďalej vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie, avšak dva po sebe realizované PCR testy u nich vylúčia pokračovanie ochorenia Covid-19," priblížila hovorkyňa rezortu obrany.

Aktuálne je v ružomberskej vojenskej nemocnici hospitalizovaných 41 pacientov s ochorením Covid-19. Z toho šiesti pacienti vyžadujú podporu pľúcnej ventilácie, traja pacienti sú na vysokoprietokovom kyslíku. Za posledných sedem dní eviduje vojenská nemocnica sedem úmrtí pacientov s ochorením Covid-19.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok