Žiadna exotika, ale lokálna zelenina: Pri diétach v zime najviac funguje kapusta a kel

TA3/zm
26.11.2021 16:00

Ak ste sa rozhodli pred sviatkami na poslednú chvíľu trochu schudnúť, zaraďte do jedálneho lístka našu zeleninu. Pri spaľovaní tukov zaberá oveľa lepšie ako exotické ovocie či zelenina, plus je cenovo dostupná.

Žiadna exotika, ale lokálna zelenina: Pri diétach v zime najviac funguje kapusta a kel
Pexels/Chokniti Khongchum

Kapusta a kel budú vašimi vernými pomocníkmi pri redukcii váhy v jesenných až zimných mesiacoch. Lokálna zelenina zaberá výborne, ak sa chcete pred sviatkami dostať do formy a odľahčiť trochu žalúdok pred vianočnými dobrotami.

Kapusta

Kyslá aj čerstvá kapusta sú rovnako dobrými pomocníkmi pri chudnutí. Obsahujú množstvo vitamínov, ale veľmi málo kalórii. V prípade tejto zeleniny vám na spaľovanie poslúži veľmi známa zeleninová polievka.

Diéta trvá týždeň a základom každodennej stravy bude práve spomínaná polievka. Okrem nej však môžete mať na tanieru aj nejaké ovocie, mäso a ryžu. Aktuálne mesiace sú na ňu ako stvorené. Polievka sa vás totiž zahreje i nasýti.

Kel

Ďalšia zelená hlávka, ktorá je tukožrútom, je jednoznačne kel. Či už siahnete po klasickom alebo po ružičkovom, oba podporujú činnosť čriev a ich prečisťovanie. Kel pravidelne na tanieri zlepší vaše trávenie a rovnako podporí imunitu.

Pri diétach je kel výborný aj preto, že dokáže telo odvodniť, čím sa zbavíte prvých pár prebytočných kíl takmer bez námahy a za veľmi krátky čas. Ak popri redukcii váhy cvičíte, kel pomôže aj pri budovaní svalstva.

Kelová diéta je veľmi jednoduchá. Počas jedného týždňa ho pravidelne zaradíte do jedálneho lístka vždy na obed aj na večeru. Kombinovať ho môžete s mäsom, ale na úkor príloh, ktoré kel nahradí. Pri chudnutí sa odporúča aj kelová polievka, ktorá obsahuje minimum kalórii, ale najete sa do sýtosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok