Polievka, ktorá rozpustí tukové vankúšiky. Za týždeň schudnete až štyri kilá

TA3/zm
30.9.2021 16:00

Tukožrútska polievka je efektívna možnosť, ako schudnúť pomerne veľa kíl za krátky čas, ak sa nebojíte monotónneho jedálneho lístka.

Polievka, ktorá rozpustí tukové vankúšiky. Za týždeň schudnete až štyri kilá
Pexels/Navada Ra

Diéta postavená na zeleninovej polievke je pomerne známou, a tak nájdete množstvo receptov, ako takúto polievku pripraviť. Jej základom je zvyčajne klasická alebo čínska kapusta a hoci ide o zeleninové jedlo, je pomerne husté a sýte. 

Krátkodobé chudnutie

Znie to skvele, dať si týždeň zázračnú polievku a na jeho konci byť ľahšia priemerne o štyri kilá. No treba si uvedomiť, že každé chudnutie, ktoré je postavené na rýchlej redukcii váhy, nie je zdravé držať pridlho. A tak tento recept na zhadzovanie neaplikujte príliš často. 

Pripravte sa tiež na to, že skladba jedálnička je taká nudná, že aj tá najlepšia polievka vám bude už v strede týždňa liezť hore krkom.  

Recept na polievku

Jeden zo základných receptov, ako pripraviť polievku, ktorá spaľuje tuky zahŕňa hlávku bielej kapusty ako základ. Po štyri kusy si pripravte z bielej cibule, stopkového zeleru, paradajok a paprík. Po dva kusy budete potrebovať zo strúčikov cesnaku, ľubovoľných bujónov a polievkových lyžíc olivového oleja. Polievku potom už len dochutíte soľou, korením, rozmarínom alebo kari. A na celé toto množstvo ide zvyčajne len liter vody, aby bola polievka skutočne hustá a sýta.   

Tukožrútska polievka Pixabay/Veganamente Rakel S.I.

Postup je jednoduchý. Všetko nakrájajte na malé kúsky. Na oleji opražte len cibuľku a zeler. Potom zalejte vodou a do nej pridávajte zvyšok ingrediencií okrem kapusty. Kým polievka zovrie, na drobno nasekajte aj kapustu, a keď ju ako poslednú pridáte, necháte variť už len desať minút, aby nebola celkom rozvarená.

Čo jesť okrem polievky

Princípom tejto diéty je dať si polievku tri aj štyrikrát za deň, keď pociťujete hlad. Ale nie je to jediné, čo môžete za týždeň zjesť. Prvý deň je povolené aj ovocie, druhý deň zas čerstvá zelenina, v tretí deň oboje. Od štvrtého dňa môžete pridávať mäso, ideálne do polievky a v posledný deň diétneho týždňa si doprajte aj ryžu.

Výhody aj nevýhody

Bezpochyby pozitívom tukožrútskej diéty je jej časová i finančná nenáročnosť. Všetky ingrediencie, ktoré do polievky potrebujete, zoženiete ľahko a za pár centov či eur. Pripraviť jej za veľký hrniec tiež nie je náročné a máte nachystané jedlo na niekoľko dní.  

Pripravte sa však, že z tejto polievky nadúva a keďže nemáte dostatok bielkovín ani sacharidov, môže vás pobolievať hlava, podobne ako pri detoxe. Aj preto opäť prízvukujeme, že ide o redukciu váhy za krátky časový úsek.  

Témy: recept kapusta
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok