Roláky vás zahrejú a budete vyzerať štýlovo: Takto sa nosia túto sezónu

TA3/zm
26.11.2021 08:00

Praktický kúsok, ktorý sa dá kombinovať na množstvo spôsobov. To je rolák, ktorý má svoje stabilné miesto v šatníku aj túto zimu.

Roláky vás zahrejú a budete vyzerať štýlovo: Takto sa nosia túto sezónu
Stradivarius

Rolák vás krásne zahreje a využijete ho takmer na každú príležitosť, preto by vám niekoľko základných farieb nemalo v zimnom šatníku chýbať. Ako prvé si vyberte materiál, alebo skôr jeho hrúbku. Okrem klasických tenších prevedení sú trendovými aj svetrové verzie.

Tenký rolák

Rolák vyrobený z bavlny, elastického či syntetického materiálu má tú výhodu, že naň ešte môžete vrstviť ďalšie oblečenie a vytvárať tak nespočetné množstvo variácií. Jeho nevýhodou však je, že si ho často dovolia len štíhle dámy, pretože sa zvyčajne jedná o príliš priliehavý kúsok.

Ani v prípade že máte pár centimetrov v páse naviac sa ho však nemusíte vzdávať, ak naň hodíte ešte sako alebo véčkový svetrík, ktoré nedokonalosti postavy zakryjú. Rolák je výbornou náhradou košele alebo blúzky, keď je vonku nízka teplota.

Odvážnejšie dámy môžu vyskúšať aj kombináciu so šatami, pokojne tenšími, rolák vás zahreje.

Rolák Bershka

Sveter ku krku

Druhou možnosťou je siahnuť po roláku, ktorý je pletený, a tak plní funkciu svetra. V takomto prípade nemusíte riešiť vôbec postavu, pretože vlna či nej podobné materiály všetko zakryjú. O to viac, že sú aktuálne v kurze práve oversized strihy.

Pleteninové roláky veľmi nemáte možnosť vrstviť, maximálne si pod ne dať predĺženú košeľu či blúzku. Nezúfajte však, vďaka tomu nemusíte siahnuť len po jednofarebných modeloch, ale pokojne i po vzorovaných.

V spodnej časti tela nie ste limitované prakticky ničím. Roláky sa hodia k sukniam, nohaviciam a dokonca i k šortkám, s ktorými vytvoríte mestský look.

Ako sa nosia roláky túto sezónu nájdete v našej fotogalérii.  

Témy: Materiál móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok