Shacket je módny hit tejto zimy: Kabát, ktorý vyzerá ako košeľa vám nesmie chýbať

TA3/zm
22.11.2021 08:00

Kabát, ktorý je vlastne vrchnou košeľou, vám dodá mestský šmrnc a uberie roky. Rozhodne by vám túto zimu nemal chýbať v šatníku, ak chcete kráčať s trendami.

Shacket je módny hit tejto zimy: Kabát, ktorý vyzerá ako košeľa vám nesmie chýbať
Sinsay

Ak uvažujete, ako tento krkolomný názov aktuálneho módneho trendu vznikol, je to jednoduché. Košeľa sa po anglicky povie shirt a kabát jacket. Spojením týchto dvoch slov je na svete shacket, ktorý bol minulý rok doménou mladších ročníkov, a tak si ho zrelé ženy ani nevšimli. Túto sezónu však bojuje o svoje miesto v skrini každej ženy a na oplátku ponúka urban look a mínus pár rokov.

Hrubý materiál

Na pohľad spoznáte shakcet okamžite, ale na to, aby ste si kúpili ten správny kúsok určený na nosenie v zime, sledujte materiál. Nestačí, že ide o hrubšiu košeľu. Aby vás ochránila pred mrazom, musí byť nutne z vlnených materiálov alebo hrubých tkanín ako je tvíd, buklé, prípadne menčester, ktorý sa opäť dostáva na scénu. Nezaškodí ani, keď si vyberiete model s podšívkou. Štýlová vonkajšia košeľa vám okrem zimy bude určite slúžiť aj v prechodných obdobiach na jar alebo na jeseň.

Shacket Reserved

Vzory a strihy

Výber vzoru je na vás, najčastejšie však nájdete jednofarebné kúsky alebo klasické káro, ktoré ešte viac podčiarkuje podobnosť s košeľou. Samozrejmosťou je zapínanie na gombíky alebo priznané cvoky, golier a takmer vždy aj veľké vrecká cez prsia.

Shakcetom neoznačujeme len predĺžené verzie, hoci tie sú o niečo populárnejšie. Vrchné košele nájdete aj v strihu siahajúcom len po pás. Zvyšné prvky ako je materiál či vrecká však platia.

Shacket Reserved

Kombinácie

Zdanlivo športový kúsok má oveľa širšie využitie, než shacketom doplnniť len teplákovú súpravu. Keďže sa jedná o kúsok z kategórie mestského štýlu obliekania, pokojne si ho dajte i k sukni alebo šatám. Výborne bude vyzerať v kombinácii s ďalšími populárnymi materiálmi tejto zimy – s koženkou alebo úpletom. Zabudnite však na podpätky, najlepšie košeľová bunda ukáže práve s masívnymi topánkami.

Pozrite si našu fotogalériu, v ktorej nájdete ďalšie nápady, ako shacket zakomponovať do svojho šatníka.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok