Košický starosta zatvorí škôlky. Podľa svojich slov počúva odborníkov, nie populizmus politikov

TA3
25.11.2021 14:40

Starosta košického Starého Mesta sa rozhodol konať sám a od pondelka zatvoriť všetky materské školy v mestskej časti. Informoval o tom na sociálnej sieti s tým, že počúva odborníkov a nie politikov.

škôlka obec 1140px (SITA/BSK)
SITA/BSK

Košická mestská časť Staré Mesto od pondelka 29. novembra až do 12. decembra zatvára všetky škôlky. Starosta Igor Petrovčík sa tak rozhodol po zvážení kritickej situácie a na základe odporúčania odborníkov. "V súčasnosti sú pre vysokú chorobnosť personálu a detí zatvorené dve materské škôlky, od pondelka bude zatvorených všetkých 6 a to MŠ Rumanova, MŠ Jarná, MŠ Park Angelinum, MŠ Zádielska, MŠ Hrnčiarska a MŠ Tatranská," uviedol na sociálnej sieti.

Podľa starostu je situácia doteraz najkritickejšia a preto si vyžaduje "okamžité rešpektovanie odborníkov, nie populistické rozhodnutia politikov".

Vláda schválila celoštátny lockdown s mnohými zákazmi, školy však zostali otvorené. Strana SaS si uplatnila právo veta, konzílium odborníkov pôvodne navrhovalo, aby zostali otvorené len materské školy a prvý stupeň základných škôl.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok