U dvoch chorvátskych levov potvrdili koronavírus

TA3 TASR
24.11.2021 20:15

Vo výteroch z nozdier a vo fekáliách dvoch levov v zoologickej záhrade v chorvátskej metropole Záhreb zistili koronavírus. Ide o prvé potvrdenie ochorenia Covid-19 u zvierat v chorvátskej zoo, oznámilo v stredu chorvátske ministerstvo poľnohospodárstva.

Cecil lev (macedoniaonline eu)
macedoniaonline.eu

Dvom levom urobili test, pretože sa u nich prejavovali príznaky covidu. Takisto mali kontakt s osobou s týmto ochorením, konkrétne so svojím opatrovateľom. Testy boli vykonané v rámci programu, ktorý monitoruje nákazu koronavírusom u zvierat a stanovuje, akú úlohu mohli zohrať v epidemiológii ochorenia Covid-19 v Chorvátsku, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo. Informovala o tom tlačová agentúra HINA.

Ministerstvo dodalo, že podľa Svetovej organizácie pre zdravie zvierat zatiaľ nie sú žiadne dôkazy o tom, že domáce zvieratá zohrali veľkú rolu v prenose covidu na ľudí. Takéto riziko je pokladané za veľmi malé. Ministerstvo však predsa odporučilo, aby sa osoby s podozrením na ochorenie covid vyhýbali blízkemu kontaktu so svojimi domácimi zvieratami a aby zvieratá osôb s covidom boli izolované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok