Veľké očkovanie proti covidu v Prešovskom kraji. Sú pripravení podať takmer 10-tisíc vakcín

TA3 TASR
24.11.2021 17:44

Prešovský samosprávny kraj od štvrtka do nedele zrealizuje očkovanie v 35 termínoch až na 29 rôznych miestach naprieč celým krajom.

Nové čísla
TASR/Roman Hanc

Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová. "V súčinnosti s vedením viacerých samospráv ponúkame očkovacie termíny či už vo Vysokých Tatrách, alebo v Bardejove a mnohých ďalších lokalitách. Verím, že sa k tejto výzve pridajú ďalšie mestá a obce, ale najmä, že na ňu zareagujú ľudia, ukážu svoj zodpovedný prístup a prídu sa zaočkovať," vyjadril sa k očkovacej kampani Prešovský samosprávny kraj jeho predseda Milan Majerský.

Očkovať budú v troch obchodných centrách

Prešovský samosprávny kraj umožní očkovanie znovu v troch obchodných centrách, avšak s menšou zmenou. Konkrétne v Prešove, Poprade a najnovšie aj v Bardejove. Očkovanie z obchodných centier na Štefánikovej ulici v Humennom sa z kapacitných dôvodov presunie do priestorov krajského očkovacieho centra obchodnej akadémie. V dvoch obchodných centrách bude vakcína sprístupnená už v piatok.

Do zoznamu nákupných domov, kde Prešovský samosprávny kraj realizuje očkovanie, pribudlo obchodné centrum na Mlynskej ulici v Bardejove. Záujemcovia si tam môžu prísť po vakcínu v piatok a v sobotu. V nákupnom dome na Dlhých Honoch v Poprade sa bude vakcinovať v sobotu aj nedeľu. Očkovacie tímy sú obchodných centrách a jednom veľkokapacitnom očkovacom centre pripravené v čase od 10.00 do 17.00 h aplikovať spolu 4100 vakcín.

"Fungovať budú aj tri krajské veľkokapacitné očkovacie centrá. V Strednej odbornej škole technickej na Volgogradskej ulici v Prešove sa otvorí v sobotu. Do 16.00 h tu bude prebiehať podávanie prvej, druhej a tretej dávky vakcíny Pfizer/BioNTech. Od 16.00 do 18.00 h už očkovanie jednodávkovým Janssenom," uviedla Jeleňová.

Očkovať budú aj v Poprade

Popradské centrum v Strednej odbornej škole techniky na Mnoheľovej ulici, ako aj humenské centrum v priestoroch telocvične Obchodnej akadémie na Komenského ulici sprístupní vakcínu v nedeľu.

Pripravený je aj Stropkov

V sobotu sa uskutoční očkovanie v mestskom kultúrnom stredisku na ulici Nový riadok v Stropkove. Vo Vranove bude očkovanie realizované v sobotu i nedeľu, a to v mestskej športovej hale na Daxnerovej ulici. Očkovacie tímy Prešovského samosprávneho kraja chcú v týchto mestách v čase od 10.00 do 17.00 h zaočkovať približne tisíc ľudí.

Pripravení očkovať sú aj vo Vysokých Tatrách

V sobotu sa zrealizuje aj očkovanie priamo vo Vysokých Tatrách – v denných centrách v Tatranskej kotline a Tatranskej Lomnici, vo Vile Flóra v Starom Smokovci a v Základnej škole Vyšné Hágy. Vo štvrtok a piatok budú v teréne mobilné očkovacie jednotky Prešovského samosprávneho kraja. Vakcínu by mali podať až 900 ľuďom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok