Trenčín má vysoké percento zaočkovaných, opatrenia sa však nedodržiavajú. Hygienici volajú po sprísnení

TA3
24.11.2021 12:16

Hygienici z Trenčína hlásia mimoriadny nárast chorých. Je preto pravdepodobné, že okresu nepomôže ani takzvaný žolík, vďaka ktorému sú v bordovej farbe. Pre zhoršujúcu sa situáciu rušia v meste vianočné trhy.

V Trenčíne je zaočkovaných až 66 percent obyvateľov nad 50 rokov. Aj napriek tomu je situácia v okrese mimoriadne vážna. Len za uplynulý týždeň nahlásili hygienici viac ako tisíc prípadov. Regionálny úrad verejného zdravotníctva prestáva zvládať trasovanie kontaktov a žiada preto o pomoc.

Hygienici tiež odporučili mestu, aby zrušilo vianočné trhy. A Trenčín sa rozhodol vyhovieť. Navyše sa obnovuje aj linka pomoci pre pozitívne testovaných, ktorí musia ostať v karanténe a majú problém zabezpečiť si lieky a potraviny.

Opatrenia sa nedodržiavajú

V Trenčianskej nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 105 pacientov s covidom vrátane jedného dieťaťa. V nemocnici navyše dlhodobo chýbajú lekári a sestry, čo situáciu ešte zhoršuje. 

Ak sa situácia v okrese, ale tiež v nemocnici ešte zhorší, požiada riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Ľudmila Bučková, aby okres Trenčín nebol v bordovej farbe. „Zisťujeme, že určité opatrenia, ktoré sú nastavené, sa nedodržujú,“ dodala Bučková. V bordovej farbe je okres práve vďaka vysokej zaočkovanosti vo vekovej skupine nad 50 rokov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok