Povinné očkovanie je cesta, je to nepopulárne, ale ja sa to vysloviť nebojím, povedal Naď

TA3
23.11.2021 21:19

Koalícia vysielala rozporuplné informácie o tom, či sa dohodla a na čom sa dohodla. Nevieme, či budeme mať lockdown pre všetkých alebo len pre nezaočkovaných.

td_screen_2.jpg
TA3

Minister obrany Jaroslav Naď konštatoval, že do rokovania vlády nebudú prinášať žiadne informácie o ďalších postupoch. "Bol by som rád za každú jednu výhodu, ktorú dostanú zaočkovaní ľudia, pretože sa správajú zodpovedne," myslí si Naď. 

Kvôli nízkej zaočkovanosti trpí celá krajina a podľa neho na to nakoniec doplácajú všetci. Šéf rezortu obrany si myslí, že okolo protipandemických opatrení je zbytočne veľa "politikárčenia" a to situáciu komplikuje. "Sú už len nepopulárne riešenia. Musíme prijať také, aby sme uvoľnili situáciu pred Vianocami," povedal Naď.

Naď kritizoval opozíciu za nezodpovedné vyjadrenia a organizovanie protestov v čase pandemickej krízy. Tvrdil, že opatrenia vláda konzultovala s konzíliom odborníkov, ale niektoré z nich sa nedajú uplatniť bez zmeny legislatívy. 

Naď tvrdil, že vysoká miera zaočkovanosti je jediná cesta z pandémie. V relácii vyzýval a prosil ľudí, aby sa išli dať zaočkovať. Minister obrany povedal, že skúmajú legislatívu a v budúcnosti je v hre povinné očkovanie kritickej infraštruktúry. 

"Povinné očkovanie je cesta, či to je nepopulárne, ja sa to vysloviť nebojím a je to jediná cesta, ktorou sa môžeme uberať," vyhlásil Naď.  Šéf rezortu obrany poďakoval vojakom za pomáhanie v tejto zlej pandemickej situácii.

Rozpočet, ktorý bol schválený na vláde už počíta so znižovaním rýchlosti rastu rozpočtu na obranu. Naď konštatoval, že plánujú dosiahnuť 2 percentá HDP na obranu v roku 2024.


Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok