Poslanci parlamentu ukončili rokovací deň diskusiou k návrhu na zmenu paragrafu 363

TA3 TASR
23.11.2021 19:33

Poslanci Národnej rady SR ukončili prvý rokovací deň 51. schôdze diskusiou k návrhu na zmeny v paragrafe 363 Trestného zákona. Novelu predložil koaličný poslanec Alojz Baránik. Hlasovať o novele by mali v závere schôdze.

Lokácie
TA3 / David Duducz

Legislatívnou zmenou navrhuje obmedziť právomoc generálneho prokurátora zrušiť rozhodnutie podľa sporného paragrafu. Navrhnúť postup podľa tohto ustanovenia by podľa jeho návrhu mohli len poškodený a zúčastnená osoba, a to len v neprospech obvineného.

Poslanci sa zídu opäť v stredu ráno od 9.00 h. V zmysle programu by sa mali venovať legislatívnym zmenám z dielne podpredsedu vlády Štefana Holého. Podľa novely zákona o metrológii by mohli overovať určené meradlá viaceré firmy. 

Z novely zákona o núdzových zásobách ropy a ropných výrobkov zasa vyplýva, že Agentúra pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov by už nemala mať povinnosť uzatvárať zmluvu s dovozcami, prepravcami, spracovateľmi či predajcami ropy a ropných výrobkov, ktorí voči nej majú nesplatené záväzky. Zaoberať by sa plénum malo aj návrhom zákona o Komore geodetov a kartografov.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok