Volkswagen T-Roc prešiel modernizáciou, ktorá prináša nielen vynovený vzhľad

TA3/SZ
23.11.2021 17:00

Automobilka Volkswagen omladila svoje malé, kompaktné SUV T-Roc. Novinka má mierne upravený vzhľad nielen v extreriéri, ale aj interiéri

Volkswagen T-Roc prešiel modernizáciou, ktorá prináša nielen vynovený vzhľad
Volkswagen

Facelift sa dotkol celého radu modelov T-Roc vrátane verzii R a Cabrio. Poďme sa hneď pozrieť teda na to, čo facelift prináša. Pri pohľade na prednú časť auta oku neunikne prepracovaný predný nárazník a LED svetlomety, ktoré sú, ako býva u nových modelov VW zvykom prepojené svetelným pásom, ktorý vytvára najmä v noci jedinečný a nezameniteľný svetelný podpis. V príplatkovej výbave máte možnosť vylepšenia klasických LED svetiel na svetlá s technológiou IQ.Light. Tieto svetlomety disponujú funkciou takzvaného vyrezávania oproti idúcich áut, ktorých vodičov svetlá v noci neoslepujú.

Zadok auta prešiel taktiež jemnou premenou, vrámci ktorej bol taktiež pozmenený dizajn koncových LED svetiel. Novinkou zadných svetiel je funkcia dynamických smeroviek. To znamená, že smerovka nebliká naraz ako celok, ale rozsvecuje sa postupne.

Verzia R má zadný nárazník prepracovaný výraznejšie. Disponuje svalnatejšími a nafúknutými tvarmi. V difúzore nájdeme štvoricu koncoviek výfukového systému, ktorý môže byť za príplatok osadený systémom od firmy Akrapovič. Vylepšený výfuk má hlasnejší a ešte športovejšie ladený zvukový prejav. Verzia R sa okrem iného odlišuje dvojfarebným lakovaním a všadeprítomnými logami R.

Vw Volkswagen

Interiér zaujme novým, väčším displejom vytŕčajúcim z palubnej dosky, ktorý môže mať v závislosti od stupňa výbavy, ktorý si zvolíte až 9.2 palca. Druhým displejom v interiéri je obrazovka digitálneho prístrojového panelu o veľkosti 10.2 palca. Panel klimatizácie vo vynovenom T-Rocu je ovládaný dotykom a je umiestnený pod displejom infotainmentu. Páka automatickej prevodovky má nový tvar. Rovnaký volič prevodovky nájdeme napríklad aj vo väčšom Tiguane.

Vw Volkswagen

Zmena sa dotkla aj sedadiel, ktoré ponúkajú zmenené tvarovanie a nové druhý poťahov. Obklad palubnej dosky je možné nakonfigurovať vo viacerých farebných kombináciách.

Paletu motorov tvorí základný trojvalcový motor 1.0 TSI s výkonom 81kW. Výkonnejšie varianty sú poháňané štvorvalcami 1.5 TSI 110kW a 2.0 TSI 140kW. Na vrchole ponuky stojí verzia R s dvojlitrovým prepĺňaným štvorvalcom s výkonom 221kW. Naftové agregáty zastupuje 2.0 TDI s výkonom 85 a 110kW. Dostupný je aj pohon všetkých kolies 4Motion a niektorých určite poteší aj prítomnosť manuálnej prevodovky pre takmer všetky motorizácie. Zákazníci majú možnosť siahnuť aj po 7 stupňovej automatickej prevodovke. Príchod na trh je naplánovaný na začiatok roku 2022 a štartovacia cena začína na sume vyše 23 tisíc eur za základný model.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok