Núdzový stav je stále v hre. Lengvarský otvorí na vláde otázku o jeho zavedení

TA3 TASR
22.11.2021 13:05

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský otvorí na vláde otázku zavedenia núdzového stavu v rámci návrhu na sprísnenie opatrení.

Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. "Núdzový stav je stále v hre, minister zdravotníctva preto opätovne otvorí otázku o jeho zavedení. O jeho forme ešte bude diskusia so všetkými zainteresovanými," povedala. Zdôraznila, že voči partnerom chce byť minister korektný, preto bude rezort o detailoch informovať komplexne až po prerokovaní všetkých detailov na vláde.

Jednou z tém, o ktorých má kabinet v stredu diskutovať, je aj tzv. lockdown pre všetkých. Program 43. schôdze zatiaľ zverejnený nie je. Zavedenie celoštátneho lockdownu pripúšťal už cez víkend premiér Eduard Heger. Zdôvodňoval to zhoršujúcou sa situáciou a ochranou nemocníc.  

Trojtýždňový lockdown pre všetkých by pred postupným sprísňovaním opatrení uprednostnil napríklad minister práce Milan Krajniak.

Minister vnútra Roman Mikulec v pondelok médiám potvrdil, že sa hovorí o zavedení tvrdého lockdownu pre všetkých a núdzového stavu. Viacerí politici si vedia okamžitý lockdown predstaviť.

"Zavedenie tvrdého lockdownu je naďalej témou. Momentálne sú opatrenia nastavené tak, ako to bolo dohodnuté minulý týždeň, a je dôležité, aby si ľudia uvedomili, že toto nie je len o tom, ako rozhodne vláda alebo konzílium odborníkov, ale o nás všetkých. Je to spoločná zodpovednosť," zdôraznil Mikulec.

Nevylúčil, že sa o sprísnení opatrení bude vláda rozprávať aj v stredu na rokovaní. "Téma lockdownu je stále na stole. Ak sa ukáže, že opatrenia nezaberú, budeme musieť pristúpiť k razantnejším opatreniam, a to je už len tvrdý lockdown," dodal Mikulec s tým, že téma núdzového stavu je rovnako aktuálna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok