Jednoduchý manuál, ako si vybrať vhodný kabát na zimu: Viete, ktorý strih vám pristane?

TA3/zm
16.11.2021 16:00

Ak by ste si mali vybrať len jeden vrchný kúsok na zimu, nech je to rozhodne kabát. Tento nadčasový kúsok už dávno nie je len elegantný, ľahko ho skombinujete aj so športovejším štýlom. Pri výbere by ste mali klásť dôraz na svoje proporcie a zvoliť si vhodný strih. Poradíme vám, ktorý to je.

Jednoduchý manuál, ako si vybrať vhodný kabát na zimu: Viete, ktorý strih vám pristane?
Pexels/Kristin Vogt

Farebne si pri kupovaní kabátu určite poradíte, ale strihovo je to iná vec. Nie každá žena vie objektívne zhodnotiť, čo jej postave lichotí. Náš jednoduchý manuál vám pri vyberaní zimného kabátu pomôže.

Presýpacie hodiny

O tomto type postavy sa hovorí ako o najideálnejšom, pretože je krásne varovaný. No presýpacie hodiny nemusia mať len ideálne miery s osím pásom, môžete byť aj žena „krv a mlieko“. Stále však platí, že by ste mali zdôrazniť svoju súmernosť, preto sú pre vás vhodné kabáty so zaväzovaním na páse.

Vašej postave tiež lichotí dvojradové zapínanie a rozhodne urobíte dobre, ak bude mať váš kabát klasickú fazónku ako na saku.

Čím viac máte kíl, o to menej siahajte po veľmi dlhých kabátoch, pôsobili by ste v nich ťažkopádne. Najviac lichotivé pre vás bude, ak si vyberiete kabát maximálne po kolená.

Nezabúdajte tiež na to, že dominantné vzorované plochy vás môžu zbytočne rozširovať.  

Kabát Reserved

Kabát pre nízke ženy

Ak ste príliš do výšky nevyrástli, pri kabátoch vám to bude len k prospechu. Je to totiž „ťažký“ kúsok oblečenia, ktorý v menšej veľkosti ukáže veľmi dobre. Hlavná zásada, ktorej by ste sa mali držať, je dĺžka. Vo vašom prípade je aj midi príliš a kabáty po zem sú pre vás tabu. Vyberajte si strihy končiace niekde na úrovni medzi zadkom a polovicou stehien. Čím dlhší zvolíte kabát, tým viac potrebujete odhaliť z nôh v rámci topánok. Všeobecne platí, že by ste k zimných zvrchníkom mali najčastejšie voliť členkovú obuv na podpätku.  

Trendové oversize strihy pre vás tiež nie sú to pravé orechové, môžete v nich pôsobiť utopene.     

Vysoká postava

S centimetrami ako modelka ste to pri výbere kabátov vyhrali, najmä ak máte i štíhlu postavu. V takom prípade vás toho veľa pri výbere kabáta nelimituje. Nemusíte sa báť rôznych dĺžok ani fazón. Vo vašom prípade skvele vyzerá rovno strihaný kabát, ale polichotia vám i objemnejšie verzie kožuchov. Stále však platí, že by ste pri štýlovo rôznych kabátoch mali starostlivo vyberať aj obuv. Tá dokáže celý dojem pokaziť alebo podčiarknuť.   

Kabáty Bershka

Vysoké a štíhle dámy môže trápiť snáď len nedostatok kriviek. V kabáte ich dosiahnete pomocou dvojradového zapínania

Bujné poprsie

Vysoká či nízka, veľké prsia sú špecifický problém. Teda, je to prednosť, ale pri nájdení vhodného kúska oblečenia sú tieto proporcie limitujúce. V rámci kabátov zabudnite na príliš upnuté strihy a zipsy vám tiež nehrozia. Bujnému dekoltu, naopak, lichotí zavinovacie zapínanie, takže hľadajte čo najväčší výstrih do vé.   

Aktuálne trendy

Módne kúsky kabátov v dnešnej dobe nemajú len podobu klasiky. Za kabát považujeme aj teddy coat, teda kožúšok pripomínajúci plyšového macka. Možno ste zaregistrovali aj trend košeľových kabátov, tým sa hovorí shacket alebo prešívaných kúskov, ktoré sú na pol ceste medzi kabátom a bundou.

Viac módnej inšpirácie môžete načerpať v našej fotogalérii.

Témy: Kabát móda zima
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok