Hyeny v ľudskej koži. Od dôchodkyne vylákali podvodníci celoživotné úspory, stačilo obohraté klamstvo

TA3
18.11.2021 12:57

Podvodníci pripravili dôverčivú dôchodkyňu o celoživotné úspory. Stačil na to telefón a obohraté klamstvo. Polícia SR informovala na Facebooku o "hyenách v ľudskej koži, ktoré sa neštítia ničoho".

dôchodca senior ilu 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Muž oslovil ženu po telefóne a s krádežou si nedal veľa práce. "Podvodníci opäť použili známu legendu na oklamanie 77-ročnej dôchodkyne z Prievidze. Tej sa mal telefonicky ozvať muž, ktorý sa predstavil ako lekár z Bratislavskej nemocnice," opísali policajti. Ženu mal presvedčiť o tom, že jej syn mal vážnu autonehodu, pri ktorej sa zranilo dieťa, pričom bol sám vinníkom. Aby sa syn vyhol súdnemu procesu, dôchodkyňa mala uhradiť 9000 eur. 

"Telefonujúci muž mal ďalej žene tvrdiť, že jej syn nemôže ísť tieto peniaze vybrať, keďže je v nemocnici, a prosí ju, aby išla peniaze vybrať a poslať ona." Žena vymyslenej legende uverila a keďže chcela svojmu synovi pomôcť, zobrala všetky úspory vo výške 7000 eur a poslala ich na číslo účtu, ktoré jej mal uviesť falošný lekár z Bratislavy. 

"Až následne potom kontaktovala svojho syna a zistila, že bola oklamaná," píšu policajti s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľa Policajného zboru v Prievidzi už začal vo veci trestné stíhanie za zločin podvodu. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok