Dôchodkyňu oklamali, že jej dcéra sa nakazila a bojuje o život

TA3 SITA
16.11.2020 12:45

Mimoriadne bezcitne si počínali podvodníci, ktorí zneužili pandémiu a chceli obrať dôchodkyňu o tisícky eur. Tvrdili, že jej dcéra sa nakazila koronavírusom a bojuje o život.

Dôchodkyňu oklamali, že jej dcéra sa nakazila a bojuje o život
SITA/AP (Ilustračné foto)

Polícia upozorňuje na podvod na senioroch, ktorý zneužíva súčasnú mimoriadnu situáciu. Ako priblížila vo svojom profile na sociálnej sieti, policajti v Lučenci vyšetrujú prípad, keď sa páchateľ 77-ročnej dôchodkyni z okresu Lučenec predstavil ako zamestnanec Krízového centra Covid. Od seniorky žiadal osem tisíc eur na injekciu pre jej dcéru, ktorá mala v nemocnici v Bratislave ležať na pľúcnej ventilácii pre ochorenie COVID-19.

Polícia uviedla, že dotyčný zabezpečil dôchodkyni aj odvoz taxíkom do najbližšej pobočky banky, keďže doma nemala dosť peňazí. Následne mal niekto peniaze prevziať u nej doma. Páchateľ cestou dôchodkyni ešte niekoľkokrát volal na mobil. Tá však mala šťastie lebo jej zatelefonovala dcéra a po zistení situácie ju ihneď poslala na najbližšie policajné oddelenie.

Vyšetrovateľ už začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin podvodu spáchaný v štádiu pokusu. Keďže sa o to páchateľ pokúsil v čase núdzového stavu, hrozí mu za tento skutok trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok