Volkswagen potvrdil, že pripravuje elektrickú dodávku ID.Buzz

TA3/SZ
18.11.2021 17:00

Počas predstavenia novinky ID.5 automobilka v krátkosti odhalila ďalšiu pripravovanú novinku. Je ňou elektrická dodávka, ktorá svojim retro dizajnom odkazuje na Volkswagen Bus Type 2

Volkswagen potvrdil, že pripravuje elektrickú dodávku ID.Buzz
Volkswagen

Elektrický Van bude postavený na podvozkovej platforme MEB, ktorá bola vyvinutá špeciálne pre potreby elektrických modelov koncernu Volkswagen. Platforma umožňuje použitie mimoriadne veľkej batérie. ID.Buzz by mohol byť teda prvým autom, kde bude priestor na batériu využitý naplno. Hovorí sa až o 110kWh batérii, čo novinke zabezpečí mimoriadne vysoký dojazd. Veľká hodnota dojazdu môže byť v dnešnej dobe mimoriadnou výhodou, na základe ktorej sa zákazník rozhoduje pri kúpe. Technické parametre a bližšie podrobnosti si však automobilka ešte necháva pre seba.

Dostupných by malo byť hneď niekoľko variánt. Od pracovnej dodávky, až po verziu určenú na prepravu osôb. Značka tak bude mať konkurenta pre elektrický Mercedes EQV, či Opel Zafira-e Life.

VW Id buzz Volkswagen

Podoba, ktorú Volkswagen ukázal pri predstavení ID.5 by mala byť finálna, no z dôvodu maskovacieho polepu nie sú niektoré tvary a detaily jasne viditeľné. Čo je však na prvý pohľad jasné? Použitie typického ID svetelného podpisu v prednej časti. Svetlomety dizajnom pripomínajú napríklad tie z modelu ID.3, ktoré sú vzájomne prepojené svetelným pásom. Taktiež je možné vidieť hojné použitie skla, čo jednak pomôže presvetliť interiér, ale aj napomôže vodičovi pri manévrovaní s autom. Odkazom na retro VW Bus je aj použitie veľkého loga v prednej maske.

VW Id buzz Volkswagen

Na finálnu podobu v celej svojej kráse a bližšie technické špecifikácie si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Už teraz je však jasné, že elektrická novinka zamieša karty na trhu elektrických dodávok, či už na prepravu osôb, alebo pracovné účely.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok