Explózia pri úrade vlády: Protestujúci použili pyrotechniku, policajti utrpeli zranenia

TA3 TASR
17.11.2021 19:40

Účastníci protestov v Bratislave sa presunuli pred úrad vlády, kde niektorí z nich použili aj pyrotechniku. Po následnej explózii utrpeli zranenia dvaja policajti.

"Krátko po 18.30 h došlo zo strany účastníkov verejného zhromaždenia na Námestí slobody, v blízkosti Úradu vlády SR k použitiu pyrotechnických predmetov. Pri následnej explózii utrpeli dve osoby – príslušník Policajného zboru a príslušník Mestskej polície Bratislava zranenia, vyžadujúce si ošetrenie," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Mestská polícia na sociálnej sieti doplnila, že k zraneniu došlo po tom, ako priamo medzi policajtov niekto z protestujúcich hodil pyrotechniku. "Na mieste vytiahol z davu člen Útvaru zásahovej jednotky a kynológie podozrivého, ktorý hodil medzi policajtov dymovnicu. Ďalších páchateľov bude stotožňovať Policajný zbor z kamerových záznamov mestského kamerového systému," priblížila mestská polícia.

Doplnila, že počas stredajších protestov riešila niekoľko situácií, keď sa jednotlivci či skupiny pokúšali narušiť pokojný priebeh zhromaždení. "Jednou z nich bola napríklad aj skupina približne desiatich chuligánov, ktorá krátko po 17.00 h na Námestí Alexandra Dubčeka napadla nič netušiaceho muža s fotoaparátom, ktorý sa pohyboval v dave," uviedla mestská polícia s tým, že voči skupinke spolu s príslušníkmi Policajného zboru ihneď zasiahla.

Počas dňa sa na viacerých miestach v Bratislave konali protesty, na ktorých sa zúčastňovali stovky ľudí. Podvečer sa protestujúci dav zo Šafárikovho námestia vydal k úradu vlády, kde vyzývali vládu k demisii. Cestou blokoval aj dopravu v centre mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok