Sezóna svetrov je tu: Takto opticky nepriberiete ani pri nosení pletenín

TA3/zm
1.11.2021 10:00

Pletené oblečenie je teplé a ako stvorené na chladné jesenné i zimné dni. Pridáva však na kilách, a to je fakt. Ak nechcete pôsobiť mohutne, mali by ste ovládať niekoľko módnych pravidiel.

Sezóna svetrov je tu: Takto opticky nepriberiete ani pri nosení pletenín
Reserved

Svetre sú povinným kúskom jesenného šatníka. Zahrejú, ale opticky pridajú aj na objeme, čo nie je vždy žiaduce. Vyberajte si preto kúsky, ktoré budú lichotiť vašej postave.

Svetre

Ak nechcete, aby vám sveter dodával kilá naviac, zabudnite na roláky. Strih ku krku pridáva kilá rovnako ako výrazný vzor typu káro či pruhy, najmä ak ide o obtiahnutý sveter.

Naopak, postave lichotia tmavšie farby alebo sveter v podobe kardigánu, z ktorého bvám bude trčať tričko alebo blúzka a vďaka inej textílii nemusíte pôsobiť mohutne.

Pleteninové šaty Reserved

Štrikované sukne

Trendom sú pleteniny v rôznej podobe, napríklad i ako sukne alebo šaty. Ak nechcete kilá naviac, vyberajte si menej hrubú tkaninu a ideálne bez vzorov. Tie by na širších bokoch mohli poukazovať práve na krivky.

Nemusíte sa báť ani šiat, len sa vyhnite osmičkovému vzoru, ktorý najmä na partii brucha a bokov ukáže, ak nemáte dokonalú postavu.

Rovnako ako pleteniny dokážu pridávať na váhe, vedia ju aj maskovať. Ak máte štíhle ruky, stavte na trištvrtinové rukávy, aby vám z nich vytŕčali štíhle zápästia. Polichotia vám i véčkové výstrihy, z ktorých bude dominovať krk či kľúčne kosti. Pamätajte, že čím objemnejší pleteninový kúsok máte v jednej polovici postavy, o to jemnejší by mal byť zvyšok outfitu.

Ako pleteniny nosiť podľa aktuálnych trendov nájdete aj v našej fotogalérii.

Témy: móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok