NHL: Fehérváry pomohol Washingtonu zvíťaziť nad Pittsburghom

TA3 TASR
15.11.2021 08:34

Slovenský hokejista Martin Fehérváry pomohol v noci na pondelok v zámorskej NHL gólom k víťazstvu Washingtonu nad Pittsburghom 6:1. V 5. minúte otvoril skóre stretnutia, keď sa presadil vo vlastnom oslabení. Pre 22-ročného obrancu to bol druhý gól a tretí kanadský bod (2+1) v sezóne.

hokej bránka ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Fehérváry zužitkoval presnú prihrávku od Toma Wilsona pri prečíslení dvoch proti jednému, puk poslal vedľa pravého betónu brankára Tristana Jarryho. "Tommy odviedol skvelú prácu. Premýšľal som, či môžem vyraziť dopredu s ním, ale videl som priestor a vedel som, že môžem skórovať. Jednoducho som to trafil," citoval slovenského obrancu portál nhl.com.

Bod si pripísal aj Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal asistenciu pri prehre New Jersey na ľade New Yorku Rangers 3:4 po nájazdoch. Jeho spoluhráč Christián Jaroš nehral pre zranenie.

Ottawa - Calgary 0:4, Washington - Pittsburgh 6:1 /FEHÉRVÁRY za domácich 1+0/, New York Rangers - New Jersey 4:3 pp a sn /TATAR za hostí 0+1/, Boston - Montreal 5:2, St. Louis - Edmonton 4:5, Anaheim - Vancouver 5:1 /HALÁK (Vancouver) vykryl 33 z 37 striel

V akcii bol zo Slovákov aj brankár Jaroslav Halák, jeho Vancouver však prehral na ľade Anaheimu 1:5. Halák vykryl 33 z 37 striel súpera, v poradí štvrtý gól inkasovali Canucks do prázdnej bránky pri neúspešnej power play. "Káčeri" plávajú na víťaznej vlne, vybojovali siedmy triumf v rade.








zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok