Počet obetí festivalu v Houstone stúpol. V nemocnici zomrel chlapec

TA3 TASR
15.11.2021 08:28

Na desať sa v nedeľu zvýšil počet obetí tlačenice, ku ktorej došlo 5. novembra počas hudobného festivalu Astroworld v meste Houston v americkom štáte Texas. Stalo sa tak po tom, čo v tamojšej detskej nemocnici podľahol svojim zraneniam deväťročný chlapec z Dallasu, informovala agentúra AP s odvolaním sa na právnika jeho rodiny.

Počet obetí festivalu v Houstone stúpol. V nemocnici zomrel chlapec
TASR/AP

Chlapec je najmladšou obeťou tlačenice medzi fanúšikmi,  ktorá nastala počas vystúpenia headlinera festivalu, rapera Travisa Scotta. Po prevoze do nemocnice ho s vážnymi zraneniami uviedli do umelej kómy.

Pred prepuknutím paniky sedel chlapec svojmu otcovi na pleciach. V tlačenici stratil jeho otec vedomie. Dieťa utrpelo vážne poškodenie mozgu, obličiek a pečene. Jeho rodina podala žalobu na Scotta a organizátora festivalu, spoločnosť Live Nation, a požaduje odškodné najmenej milión dolárov. Ostatné obete tlačenice mali od 14 do 27 rokov. Na mieste  ošetrili približne 300 ľudí a 13 hospitalizovali.

Vyšetrovatelia z houstonskej polície a hasičského zboru uviedli, že analyzujú videozáznam, ktorý poskytla spoločnosť  Live Nation, ako aj desiatky videí, zdieľané divákmi na sociálnych sieťach. Vyšetrovatelia chcú tiež vypočuť zástupcov Live Nation, rapera Scotta a niektorých návštevníkov koncertu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok