Raperi Travis Scott a Drake čelia žalobe po tragédii na festivale

TA3 TASR
8.11.2021 07:39

V súvislosti s piatkovou panikou na hudobnom festivale v americkom meste Houston, pri ktorej prišlo o život osem ľudí, podala advokátska kancelária Thomas J. Henry Law žalobu na raperov Travisa Scotta a Drakea za "podnecovanie chaosu".

Raperi Travis Scott a Drake čelia žalobe po tragédii na festivale
TASR/AP

Žalobcom je 23-ročný Kristian Paredes, ktorý počas paniky utrpel vážne zranenia. Zranených bolo celkovo 25 návštevníkov podujatia Astroworld Festival, ktorí museli byť hospitalizovaní, niektorí so zástavou srdca.

Záchranári v areáli hudobného festivalu Astroworld Festival. TASR/AP

Vyšetrovanie príčin masovej paniky stále prebieha. Podľa šéfa hasičov v Houstone Samuela Peu vznikla pred pódiom tlačenica, v ktorej v priebehu niekoľkých minút niekoľko ľudí spadlo. Mnohí návštevníci žiadali o pomoc ochrankárov, tí ich však ignorovali.

V žalobe sa uvádza, že Scott spôsobil zmätok aj na svojich predchádzajúcich vystúpeniach. Drake mal po príchode na pódium k Scottovi divákov ešte viac burcovať, aj keď dav už bol mimo kontrolu. Paredes zažaloval aj mediálnu spoločnosť Live Nation Entertainment.

V komplexe NRG Park, kde sa festival konal, bolo v čase nešťastia okolo 50.000 ľudí. Travis Scott organizuje toto podujatie od roku 2018. Po tragédii povedal, že je z nej šokovaný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok