BMW je opäť nútené odoberať prvky technologickej výbavy

TA3/SZ
13.11.2021 11:00

Len nedávno sme sa dozvedeli, že BMW nebude z dôvodu nedostatku polovodičov montovať head-up displej do niektorých modelov. Teraz je automobilka nútená odobrať funkciu dotykovej obrazovky infotainmentu

BMW je opäť nútené odoberať prvky technologickej výbavy
BMW

Polovodičová kríza si opäť vyberá svoju daň. Len nedávno sme vás informovali o tom, že BMW nebude v dôsledku tejto krízy ponúkať funkciu head-up displeja do niektorých konkrétnych modelov a motorizácii. Teraz je však bavorská automobilka nútená k ďalšiemu podobnému kroku, ktorým je odstránenie dotykovej funkcie displeja infotainmentu. Týmto obmedzením BMW ušetrí polovodičové súčiastky, ktoré tak môže presunúť do potrebnejších komponentov. Toto obmedzenie bude trvať do konca roka pokiaľ sa problémy s dodávkami komponentov ustália.

Všetky funkcie obrazovky však budú zachované a jej ovládanie bude aj naďalej možné pomocou iDrive ovládača a ostatných fyzických tlačidiel. Predajcovia vozidiel BMW tak budú musieť svojim zákazníkom dávať na podpis formulár potvrdzujúci prijatie obmedzenia. Obmedzenie sa dotkne modelov 3 G20, 4 G22/23, 4 GranCoupe G26, Z4 G29, X5 G05, X6 G06, X7 G07.

Témy: BMW G20
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok