BMW nebude v niektorých modeloch ponúkať Head-up displej. Dôvod je jednoduchý

11.11.2021 11:00

Chýbajúce polovodičové komponenty spôsobujú problémy naprieč celým automobilovým priemyslom. Najnovšie vďaka nedostatku čipov prestane BMW ponúkať do niektorých svojich modelov Head-up displej

BMW nebude v niektorých modeloch ponúkať Head-up displej. Dôvod je jednoduchý
BMW

Nedostatok polovodičov spôsobuje vrásky automobilkám už niekoľko mesiacov. Ako sme vás už viackrát informovali, odhady automobiliek hovoria o zlepšení situácie až na budúci rok. Pokial sa situácia nezlepší sú automobilky nútené buď prerušovať výrobu, alebo obmedzovať použitie polovodičových komponentov.

BMW sa rozhodlo pre druhú variantu. Najnovšie automobilka prestala ponúkať možnosť Head-up displeju do niektorých modelov a motorizácii. Ak by ste chceli napríklad trojkové BMW s Head-up displejom, museli by ste siahnuť po motorizáciach M340i, M340d alebo 330e. Podobne to bude fungovať aj pri modeloch 1,2,3,4,X3,X4, alebo aj Z4. Drahšie modely radu 5 alebo 7 budú mať možnosť tohto prvku v každej motorizácií. BMW týmto krokom ušetrí aktuálne veľmi drahocenné polovodičové komponenty, a môže ich presunúť do komponentov a modelov, ktoré ich potrebujú viac.

Témy: BMW automobilka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok