Zaujímavý krok Lukašenka, rozhodol sa odvolať veľvyslanca vo Francúzsku

TA3 TASR
12.11.2021 19:47

Bieloruský prezident Aleksandr Lukašenko svojím nariadením odvolal bieloruského veľvyslanca vo Francúzsku Ihara Fisenka.

Alexandr Lukašenko 1140 px
TASR/AP

Informovala o tom v piatok agentúra TASS s odvolaním sa na tlačové oddelenie prezidentskej kancelárie. Fisenko bol bieloruským veľvyslancom vo Francúzsku od roku 2019 a plnil aj právomoci mimoriadneho veľvyslanca pre Monako a Portugalsko.

"Fisenko bol odvolaný z postu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Bieloruska vo Francúzsku, Monaku i Portugalsku," uvádza sa v tlačovej správe. Aj naďalej však bude pôsobiť ako Stály predstaviteľ Bieloruska pri UNESCO.

Bielorusko 18. októbra oznámilo, že Fisenka povolalo na konzultácie do vlasti. K takémuto kroku došlo po tom, ako Bielorusko nariadilo odchod z krajiny francúzskemu veľvyslancovi.

Francúzsko, podobne ako ostatné krajiny Európskej únie, neuznáva Lukašenka ako legitímneho prezidenta Bieloruskej republiky, ktorým sa podľa bieloruských úradov stal po šiestykrát v auguste minulého roku, keď bol vyhlásený za víťaza prezidentských volieb. Tie opozície i Západ považujú za zmanipulované a výsledky za sfalšované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok