Odborári odmietajú testovanie na účet zamestnancov. Je to podľa nich diskriminácia

TA3 TASR
12.11.2021 16:04

Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky v súvislosti s aktuálne prijímanou legislatívou súvisiacou s treťou vlnou pandémie ochorenia Covid-19 dôrazne upozorňuje, že snaha zamestnávateľa o vytvorenie bezpečných a zdravých podmienok na pracovisku musí byť postavená na nediskriminačných princípoch.

nezamestnanosť zamestnanec 1140px (SITA/Branislav Bibel)
SITA/Branislav Bibel

Ako uviedla hovorkyňa Konfederácie odborových zväzov Slovenskej republiky Martina Nemethová, aplikácia povinného testovania na ochorenie Covid-19 nemôže byť v žiadnom prípade finančne prenesená na plecia zamestnancov, rovnako ani platba za zdravotnú starostlivosť za liečbu nezaočkovaného zamestnanca, ktorý ochorie na Covid-19, ako to naznačujú zástupcovia zamestnávateľov.

"Rozumieme potrebe akútne riešiť zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu, avšak návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia Covid-19, ktorý tento týždeň schválila vláda Slovenskej republiky na svojom zasadnutí a je prijímaný v skrátenom legislatívnom konaní, je opäť prijímaný bez diskusie so zástupcami zamestnancov. Diskusie a rokovania s vládou v žiadnom prípade nemôžu prebiehať len za účasti podnikateľov a zamestnávateľov a s vylúčením zamestnancov a ich zástupcov, ako to bolo počas koronakrízy už niekoľkokrát," zdôraznil prezident Konfederácie odborových zväzov Slovenskej republiky Marián Magdoško.

Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky zároveň vyzýva všetkých zamestnancov, aby na svojich pracoviskách, ako aj v súkromí naďalej dôkladne venovali zvýšenú pozornosť hygienickej prevencii v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok