Všetko o holení intímnych partií: Depilačné krémy radšej neskúšajte a so žiletkou opatrne

TA3/zm
13.11.2021 10:00

Bezpečné holenie nie je tentokrát myslené ako téma pre pánov. Aj o odstraňovaní chĺpkov na ženských intímnych miestach treba hovoriť otvorene. Ako narábať so žiletkou a aké iné alternatívy môžete zvoliť, ak chcete mať hladké lono?

Všetko o holení intímnych partií: Depilačné krémy radšej neskúšajte a so žiletkou opatrne
Unsplash/Helen Barth

Holenie intímnych partií je v prvom rade módnou záležitosťou. Hoci môžete mať dojem, že lono bez chĺpkov je i hygienickejšie, nie je to pravda. No pocit „čistoty“ vám neberiete, a tak ak ste sa rozhodli pre úpravu v oblasti bikín, robte to správne a s ohľadom na svoje zdravie.

Brazílska depilácia

Najbolestivejšia, no zároveň najefektívnejšia metóda úpravy ochlpenia je jednoznačne depilácia. No len málo žien sa rozhodne kvôli citlivosti podstúpiť ju. Výhodou však je, že nemáte žiadne zapálené miesta, aké vznikajú napríklad po holení. A samozrejme, takáto metóda odstraňovania chĺpkov vydrží pomerne dlho.

Depiláciu by ste však rozhodne nemali podstupovať samy doma. Na venušinom pahorku by ste to ešte zvládli, ale nižšie na intímnych partiách by vám to už šlo o niečo ťažšie. Intímne partie sú citlivé a doma by ste si mohli ublížiť.

Alternatívou, ktorú môžete skúsiť bez návštevy špecializovaného salóna, je epilačný prístroj. Ten vás chĺpkov zbaví dokonca až na tri týždne, ale budete ich musieť nechať dorásť, aby ste procedúru mohli opakovať. Stále však počítajte aj s bolestivosťou.  

Depilačné krémy

Niektoré dámy zvažujú použiť na úpravu intímnych miest aj depilačný krém. Ten však nie je určený na túto oblasť a radšej si ho ponechajte na nohy alebo podpazušie. Predsa len ide v prípade ženských orgánov o sliznice, ktoré by ste si depilačným krémom mohli podráždiť.     

Holenie žiletkou

Je to rýchle, cenovo dostupné a bezbolestné. To sú tri výhody, prečo stále najviac žien používa na intímnu úpravu klasické žiletky. Aj tu ale existuje niekoľko zásad, ktoré by ste mali dodržiavať.

V prvom rade majte jednu konkrétnu žiletku určenú len na tieto miesta, nepoužívajte tú istú aj na nohy či podpazušie.

Ak si kupujete jednorazové žiletky, nemusíte ich síce skutočne vyhodiť po jedinom použití, ale zas to ani nepreháňajte a nenechávajte si ju povedzme mesiac. Otupí sa, tým pádom dobre neholí, a tak si viac dráždite pokožku miesta, ktoré je už samo o sebe citlivé.

A napokon samotné holenie. Jednoznačne ho nikdy nerobte na sucho, ale použite na to určený gél, ktorý pokožku chráni pred podráždením a má vyvážené pH, aby sa nenarušilo prirodzené prostredie. Peny na holenie zvyčajne nie sú určené pre intímny hygienu, nakoľko obsahujú silnú parfumáciu. Ďalej nezabúdajte pokožku dobre napnúť, aby ste chĺpky odstránili čo najtesnejšie pri pokožke a vyhli sa i neželanému porezaniu.   

Témy: Pokožka Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok