Vyberte si vhodnú tašku: Kabelkový manuál vám poradí, komu sa hodí shopper či crossbody

Ta3/zm
11.11.2021 08:00

Čím sme staršie, tým viac by sme si mali vyberať kvalitné a nadčasová kabelky. Na mysli teraz nemáme len materiál a cenu tašky, ale aj štýl či typ, ktorý je pre vás vhodný.

Vyberte si vhodnú tašku: Kabelkový manuál vám poradí, komu sa hodí shopper či crossbody
Zara

Shopper

Veľká priestranná kabelka, ktorú nosíte zvyčajne v ruke, ale dá sa dať aj na plece, no bz dlhého popruhu, to je shopper. Keďže do tejto tašky zmestíte prakticky všetko, je veľmi obľúbená, ale nie každej žene sa hodí. Táto kabelka je pomerne veľká, a ak ste malá žena, budete vyzerať disproporčne.

Shoppery sa hodia najmä dámam vyššej postavy, následne si túto tašku môžete brať do práce aj všade inde, okrem spoločenských udalostí, na ktoré sa hodí menšia kabelka.

Do ruky

Tento typ tašiek nemá nejaký špeciálny názov, ale je alternatívou shopper tašiek pre menšie dámy. Zadovážte si kabelku do ruky, ktorá nie je nadrozmerná a bude tak viac ladiť s vašimi proporciami.

Kabelky Reserved

Cross body

Kabelka s remienkom tak dlhým, že sa nosí krížom cez plece, sa nazýva cross body. V podstate si ju môžu dovoliť nosiť všetky typy postáv, záleží skôr na dĺžke ako na modely. Vysoké ženy by si mali dať pozor, aby im popruh nebol príliš krátky, nižšie dámy, naopak, aby kabelka nesiahala až do polovice stehien. Mimochodom, ak máte postavu hrušky, pozor práve na to, aby taška nekončila na vašich kritických partiách, ktorými sú boky. Zbytočne na ne upozorní.

Ak má kabelka retiazkový remienok, nie je pôvodne určená na to, aby sa nosila cross body, teda krížom. Kovové remienky dodávajú taške elegantný nádych, cross body kabelky sú zas primárne športovejšie kúsky.

Hranaté tašky

Ostré tvary výborne ladia s krivkami, preto ak ste plnšej postavy, nemusíte sa báť kabeliek s ostrým zakončením.

Opticky viete pomocou kabelky vyriešiť aj opačný problém, ak je vaša postava príliš chudá a potrebuje dodať trochu oblín a objemu. Úzke ramená či útly hrudník ocenia kabelky pod ramenom. Jej objem dodá potrebné krivky aj celkovo oblasti trupu.

Témy: móda kabelka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok