Heger: Stojíme na strane slušných ľudí, preto sprísňujeme opatrenia

TA3
10.11.2021 17:38

Situácia je veľmi vážna, premiér Eduard Heger však verí, "že to zvládneme". Vyjadril sa tak na tlačovej besede o aktuálnej epidemickej situácii. Poďakoval sa Konzíliu odborníkov za ich odporúčania, ktoré považuje za dôležité. "Pracujeme s nimi od prvého momentu," zdôraznil.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

"Pandémia si vyberá svoju daň medzi nezaočkovanými," vyhlásil premiér s tým, že Covid automat je na Slovensku nastavený správne. Problémom Covid automatu podľa neho nie sú pravidlá, ktoré obsahuje, ale to, že sa tieto pravidlá nedodržiavajú. "Keď sa niečo nedodržiava, nemôže to byť funkčné," skonštatoval.

"Vakcína nám priniesla slobodu, vidíme to v mnohých krajinách, kde zaočkovanosť dosahuje vysoké percentá. Ale my na Slovensku sme túto slobodu nevyužili," povedal premiér. Aj toto je podľa neho dôvod, prečo sme v súčasnej kritickej situácii.

Heger kritizoval aj ľudí spomedzi odporcov rúšok a očkovania, ktorí vyvolávajú agresívne konflikty. Ako povedal, často ide aj o ľudí, ktorí predtým pôsobili v Ozbrojených silách SR. "Preto chcem povedať všetkým slušným ľuďom, stojíme na vašej strane. Preto aj sprísňujeme opatrenia, aby ste mohli bezpečne a pokojne žiť na Slovensku," uistil premiér.

Heger pripomenul, že nemocnice sa plnia nezaočkovanými, čo je mu ľúto, keďže sa tomu dalo zabrániť očkovaním. Úmrtia označil za zbytočné, ak ide o ľudí, ktorí sa môžu nechať zaočkovať. Dodal, že súčasťou spoločnosti sú aj ľudia, ktorí sa zo zdravotných dôvodov zaočkovať nemôžu, tí sú však v inej situácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok