Vitajte v pekle, priatelia, píše Matovič. Na Facebooku dohovára antivaxerom

TA3
10.11.2021 13:50

Minister financií a líder OĽANO Igor Matovič na Facebooku komentoval správanie odporcov očkovania. Poukázal na to, že najistejšou cestou k imunite je vakcína. Prekonanie vírusu označil za alternatívu, ktorá stojí tisícky životov. "Vitajte v pekle, priatelia," napísal.

Rokovanie vlády SR
TA3 / David Duducz

"Nie je očkovanie ako “očkovanie”. Jedno stojí cca 40 eur, druhé tisícky životov, desiatky tisíc odložených operácií, miliardy ekonomických škôd a veľkú kopu celospoločenského utrpenia a strádania," upozornil Matovič v statuse. "Každý sme slobodný si vybrať, či nás zaočkuje zdravotník alebo jeho veličenstvo Covid-19 osobne," zdôraznil.

Minister vypočítal, že denne sa u nás nakazí koronavírusom okolo 30-tisíc ľudí. Keďže niektorí už zaočkovaní sú a nie každý získa imunitu po prekonaní, protilátky sa podľa neho vytvoria približne polovici z nich. "Denne sa dobrovoľne/nedobrovoľne kvalitne “zaočkuje” cca 15-tisíc ľudí," skonštatoval. 

Podľa Matoviča týmto tempom dosiahneme kolektívnu imunitu približne na prelome marca a apríla budúceho roka. Vyjadril sa, že "sloboda bez zodpovednosti vedie do pekla".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok