Tvrdý odkaz Sulíka pre Kollára: Sme rodina sa musí rozhodnúť, na ktorej strane bude stáť

TA3 TASR
10.11.2021 11:17

Strana SaS vyzvala svojho koaličného partnera hnutie Sme rodina, aby prestalo s populistickou rétorikou a vecne sa podieľalo na reformách, ktoré pomôžu Slovensku. Ak nie je koalícia ochotná podporiť reformy, podľa SaS stráca základ, na ktorom bola postavená.

Richard Sulík odpovedá na otázky novinárov ohladne cesty na Expo Dubaj
TA3 / David Duducz

"Občanom Slovenska sme vo voľbách sľúbili, že budeme vládou zmeny. Ak však nie sme ochotní a pripravení podporiť reformy, či už justície alebo zdravotníctva, ktoré môžu byť na prvý pohľad nepopulárne, ale v konečnom dôsledku sú nevyhnutné, stráca naša koalícia základ, na ktorom je postavená," uviedol v stanovisku predseda SaS a vicepremiér Richard Sulík, ku ktorému sa pridali aj jeho stranícki kolegovia, minister školstva Branislav Gröhling, štátny tajomník rezortu hospodárstva Karol Galek a štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus.

Sme rodina sa podľa SaS musí rozhodnúť, na ktorej strane bude stáť. "Či na strane zmeny alebo na strane populizmu. Odsudzujeme preto politiku, ktorá neprináša žiadne konkrétne riešenia len nekonštruktívne kope do vládnej koalície," uviedli predstavitelia strany.

Parlament už presunul hlasovanie o reforme národných parkov na ďalšiu riadnu schôdzu, ktorá sa začína 23. novembra. Reformu nepodporuje Sme rodina. Hnutie má tiež výhrady voči reforme nemocníc, o ktorej sa rokuje na aktuálnej schôdzi. Koalícia tiež rokuje o podobe súdnej mapy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok