Reforma národných parkov rezonuje v parlamente, Sme rodina návrh nepodporí

TA3
3.11.2021 18:59

Reforma národných parkov zatiaľ zostáva na papieri a bez podpory hnutia Sme rodina. Verdikt, či novela zákona o ochrane prírody v parlamente prejde alebo nie, stále nepadol. Minister Budaj hovorí, že spravili ústupky a koaliční lídri musia zvážiť, ako chcú vládnuť.

Téma reformy národných parkov rezonuje v spoločnosti už niekoľko mesiacov, v týchto dňoch rezonuje aj v parlamente. Očakávalo sa, že poslanci o nej budú hlasovať v stredu, svoj dlhodobý nesúhlas preto prišli pred parlament vyjadriť desiatky lesníkov, ale aj poľovníci, včelári, či vlastníci neštátnych lesov.

Nad tým, či sa poslanci dostanú k hlasovaniu ale visel celý deň otáznik. Novelu najhlasnejšie kritizuje Boris Kollár - s tým, že vníma kritiku vidieka a návrh požadoval upraviť.

Poslanecký návrh novely čelí od začiatku kritike. Lesníci hovoria, že o návrhu sa málo diskutovalo a v chránených územiach šetrne pristupujú k lesom aj v súčasnosti.

Rezort životného prostredia zase hovorí, že správy národných parkov potrebujú získať právnu subjektivitu, aby ochrana prírody bola naozaj na prvom mieste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok