FOTO: Slovenská hra Vivat Slovakia sa predstavuje v traileri. Hráčov prenesie do búrlivých ulíc Bratislavy 90. rokov

TA3/dp
11.11.2021 06:00

Slovenský tím herných vývojárov Team Vivat pracuje na novej digitálnej hre. Hra nesie názov Vivat Slovakia. Hráčov by mala preniesť do otvoreného digitálneho sveta inšpirovaného Bratislavou počas 90. rokov.

FOTO: Slovenská hra Vivat Slovakia sa predstavuje v traileri. Hráčov prenesie do búrlivých ulíc Bratislavy 90. rokov
YouTube/Team Vivat

Viacero známych osobností

Vývojári z Team Vivat zverejnili v uplynulých dňoch na svojej oficiálnej webovej stránke trailer na pripravovanú digitálnu hru. Z verejných zdrojov ich pri vývoji podporuje aj Fond na podporu umenia. Tí istí vývojári stáli aj za staršou hrou Vivat Sloboda.

Na svojich webových stránkach načrtli aj hlavný príbeh hry. Platformy, na ktorých bude vydaná, ešte nie sú známe. Vivat Slovakia má byť nahovorená v slovenskom dabingu. V úlohách by sa mali predstaviť aj rôzne známe osobnosti, napríklad Marián Labuda, Lukáš Frlajs, Rasťo Piško a Milan Žitný. 

Vivat Slovakia sa bude snažiť zachytiť zrod nového samostatného štátu a s tým spojené problémy. V uliciach budú pôsobiť mafiánske gangy, ktoré svoju silu demonštrujú výbuchmi áut, streľbou a výpalníctvom.

Ruka v ruke s podsvetím pôjdu aj politici, ktorí ovládajú spravodajské služby. Celá hudobná kulisa by sa mala niesť v duchu dobovej hudby z 90. rokov minulého storočia. Modernejšie piesne nahrali raper Strapo a Dj Spinhandz.

Inšpirované skutočnými udalosťami

Ako uvádzajú vývojári na stránke, hráč sa zhostí úlohy "holohlavého tridsiatnika, ktorý pracuje pre tajnú políciu v Internej Slovenskej informačnej službe (ISIS)". Hlavná postava má pôsobiť v krytí taxikára.

V uliciach zmenšenej Bratislavy bude môcť hráč využívať vozidlá značky "Smola", "DBW". Príbehové misie sľubujú inšpiráciu skutočnými udalosťami zo skorých čias Slovenskej republiky. 


Celý trailer na hru Vivat Slovakia si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok