NHL: Ovečkin vyrovnal Hulla v historickej tabuľke, Buffalo s ďalšou prehrou

TA3 TASR
9.11.2021 07:10

Hokejisti Washingtonu Capitals v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v zámorskej NHL nad Buffalom 5:3. Tromi bodmi (1+2) k tomu prispel ruský útočník Alexander Ovečkin, ktorý 741. gólom vo svojej profiligovej kariére vyrovnal Bretta Hulla na štvrtej priečke historickej tabuľky strelcov.

Washington Capitals Alex Ovechkin Ovečkin (SITA/AP)
SITA/AP

Ovečkin zvýšil v 29. minúte na 3:1 pre domáci tím, keď za chrbát Dustina Tokarského tečoval strelu krajana Dmitrija Orlova od modrej čiary. V prebiehajúcej sezóne má šancu dotiahnuť sa gólovo aj na tretieho v poradí najlepších strelcov Jaromíra Jágra (766). Na čele historickej tabuľky je Wayne Gretzky s 894 gólmi, druhý v poradí Gordie Howe ich dal v kariére 801.

Tri body za asistencie pri triumfe Capitals nazbieral Jevgenij Kuznecov, Tom Wilson zaznamenal dva góly. Fehérváry odohral za víťazný tím v prvej obrannej formácii viac ako 20 minút, mal dva mínusové body, dve zblokované strely a päť "hitov". Washington ukončil šnúru troch prehier, Buffalo prehralo piatykrát za sebou.

Ruský brankár Igor Šesťorkin pomohol 42 zákrokmi k víťazstvu New Yorku Rangers nad Floridou 4:3. Hostia prehrali v novej sezóne vôbec prvýkrát v riadnom čase, predtým podľahli iba Bostonu po nájazdoch. Rangers viedli po dvoch tretinách o štyri góly a hoci mali "panteri" silný finiš, vyrovnať sa im už ani pri hre bez brankára nepodarilo.

Toronto prehralo prvýkrát po piatich dueloch, doma podľahlo Los Angeles 1:5. Dva góly hostí strelil Phillip Danault a pridal aj asistenciu, po dva body zaznamenali Andreas Athanasiou (1+1) a Alex Iafallo (0+2). Kings vyhrali piatykrát za sebou.

Výsledky zápasov NHL


NY Rangers - Florida 4:3

Toronto - Los Angeles 1:5

Washington - Buffalo 5:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok