Jesenný šošovicový doping: Môžete vďaka nej schudnúť i posilniť imunitu

TA3/zm
5.11.2021 16:00

Šošovica je cenovo dostupná potravina, ktorá by rozhodne nemala v tomto ročnom období chýbať na vašom tanieri. Práve na jeseň dokáže posilniť imunitu i spáliť tukové zásoby.

Jesenný šošovicový doping: Môžete vďaka nej schudnúť i posilniť imunitu
Pixabay/yilmazfatih

Slabá imunita a neustála únava sú sprievodným javom jesene u mnohých ľudí. Vhodnou stravou však môžete týmto problémom predchádzať, a čo je ešte lepšie, aj schudnúť. Na to je ideálnou potravinou šošovica. Pripravte si ju každý deň a telo sa vám poďakuje.

Vyskúšajte rôzne druhy

Šošovica je buď milovanou alebo zatracovanou potravinou, no ak viete, ako ju správne pripraviť, rozhodne z nej dokážete uvariť viac ako len klasickú mliečnu polievku. Na pomoc si zoberte rôzne druhy, nielen najznámejšiu hnedú šošovicu, ale aj jej žltú alebo červenú verziu. Všetky druhy sú perfektný jesenný doping, ktorý prospeje telu zvonka i zvnútra.

Chudnite so šošovicou

V období pred sviatkami sa mnoho žien snaží zhodiť pár kíl, aby sa cez Vianoce nemuseli v strave obmedzovať. V takom prípade nasaďte šošovicovú diétu, ktorá má veľmi jednoduchý princíp. Stačí si vybrať jedno jedlo dňa, v rámci ktorého šošovicu zaradíte na menu.

Šošovica Unsplash/ Betty Subrizi

Šošovica má vysoký podiel vlákniny, konkrétne rezistentného škrobu. Tento typ vlákniny zvyšuje schopnosť tela spaľovať tuk a reguluje chuť do jedla a predlžuje pocit sýtosti. Aj preto je ideálna počas diét. Urýchľuje chudnutie, detoxikuje a podporuje rýchle trávenie.

A ešte jeden zásadný argument. Šošovica je zo všetkých strukovín najbohatšia na bielkoviny, pričom tukov neobsahuje ani jedno percento.

Posilnite imunitu

Na šošovicu sa okrem redukcie váhy pozerajte aj z pohľadu imunity. Povzbudzuje obranyschopnosť a imunitu celkovo. Tiež je dokázaný jej vplyv na mozgové funkcie, najmä na pamäť a produktivitu, ktorá práve na jeseň častokrát stagnuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok