Rolls-Royce Ghost dostal športovejšiu a výkonnejšiu variantu Black Badge

TA3/SZ
5.11.2021 17:00

Edícia Black Badge so sebou prináša športovejší vzhľad, lepšie jazdné vlastnosti a mierne zvýšený výkon v porovnaní s bežnou verziou. Koľko koní nájdeme pod prednou kapotou?

Rolls-Royce Ghost dostal športovejšiu a výkonnejšiu variantu Black Badge
Rolls-Royce

V exteriéri tejto edície zaujmú hneď na prvý pohľad špecifické, 21 palcové disky kolies vyrobené z hliníku a karbónu. Športovejší look dodáva čierna predná maska, nad ktorou sa vyníma typická Rolls-Royce soška Spirit of Ecstasy. Firma na tieto čierne prvky vymyslela špeciálnu metódu, ktorou sa na klasické chrómové časti nanáša zatmavovacia vrstva. Preto sa farba javí ako čierny chróm.

Ghost Rolls-Royce

Kožený interiér je odetý prevažne do čiernej farby s kontrastnými prvkami napríklad modrej farby. Výduchy klimatizácie sú taktiež zatmavené, čo podčiarkuje športový nádych celého auta. Pred spolujazdcom nájdeme dekoračný panel, ktorý je osadený až 152 samostatnými LED diódami, ktoré sú, ako je zvykom osádzané ručne.

Ghost Rolls-Royce

6.75 litrový motor V12 generuje o 29 koní a 50 Nm viac ako klasická verzia. Finálne parametre teda dosahujú hodnotu 592 konských síl a 900 Nm krútiaceho momentu. Výkon je posielaný na všetky štyri kolesá prostredníctvom 8 stupňovej automatickej prevodovky. Šprint z 0-100 km/h zaberie 4.8 sekundy. Úpravou okrem iného prešiel aj podvozok, ktorý je tuhší, a taktiež plynový pedál lepšie reaguje na podnety vodiča. Základná cena sa bude pravdepodobne hýbať niekde okolo sumy 350 tisíc eur.

Ghost Rolls-Royce
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok