Na trh prichádza piata generácia luxusného a elegantného SUV Range Rover

TA3/SZ
4.11.2021 11:00

Moderné technológie zabalené do elegantného kabátu. Tak by sa dalo už niekoľko desaťročí definovať majestátne SUV Range Rover

Na trh prichádza piata generácia luxusného a elegantného SUV Range Rover
LandRover

Dizajnovo sa novinka síce podobá na svojich predchodcov, no svoje tvary opäť podstatne vylepšila. Na prvý pohľad je jasné na aké auto sa pozeráte, no bližší pohľad odhalí prepracovaný dizajn najmä zadnej časti. Tej svojim minimalistickým dizajnom dominujú LED koncové svetlomety, pri ktorých nie sme svedkami, ako býva v dnešnej dobe zvykom, prepojenia LED pásom, ale minimalistickým, samostatným a oddeleným dizajnom. Nové svetlá zabezpečia, že si Range Rover s ničím iným na ceste nepomýlite.

Rangerover LandRover

Interiér auta prešiel taktiež značnou modernizáciou. Zaujímavou novinkou je aktívne potláčanie ruchu, ktoré aj vďaka reproduktorom v hlavovej opierke zabezpečí úplne ticho na palube počas jazdy. Samozrejmosťou je kožené obšitie celého interiéru, alebo napríklad účinná filtrácia vzduchu, ktorá by podľa automobilky mala vedieť do určitej miery eliminovať aj častice koronavírusu.

Pohon môže zabezpečovať hneď niekoľko agregátov. Tým najlepším z ponuky je preplňovaný osemvalec s výkonom 530 konských síl, ktorý novinku rozhýbe z 0-100 km/h za 4.6 sekundy. V ponuke budú aj dva hybridy nabíjateľné zo siete, ktoré ponúknu výkon 510 a 440 koní. Ich dojazd na jedno nabitie bude približne 100 kilometrov. V roku 2024 by mala prísť na trh aj plne elektrická verzia Range Roveru.

Rangerover LandRover
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok