V karanténe sú učiteľky, vychovávateľky aj ľudia z mestského úradu. Ako Hriňová bojuje s pandémiou?

TA3 TASR
4.11.2021 16:30

V Hriňovej v Detvianskom okrese sú v súčasnosti pre šírenie nového koronavírusu v karanténe učiteľky, vychovávateľky i zamestnanci mestského úradu. Zatvorené je turistické informačné centrum.

Nové čísla
TASR/Miroslava Mlynárová

Informoval o tom primátor Hriňovej Stanislav Horník. Ako dodal, v Základnej škole s materskou školou Školská je aktuálne jedna trieda v karanténe, dve učiteľky a dve vychovávateľky školského klubu detí. „V Základnej škole s materskou školou Krivec ani v Materskej škole Janka Kráľa nemáme žiadne obmedzenia. Otvorené sú všetky triedy a kolektívy sú v plnom počte,“ podotkol s tým, že vážnejšia situácia bola pred Sviatkom všetkých svätých.

Primátor tiež poznamenal, že pre súčasné zaradenie okresu Detva do druhého stupňa ohrozenia veľké hromadné podujatia v meste neorganizujú. V novembri tak upustili od pôvodne plánovaného podujatia Hriňovská heligónka.

„Aktuálne funguje Kino Poľana v režime OTP a od budúceho týždňa režim kompletne zaočkovaní. Kinosála je vybavená filtráciou vzduchu cez UV-C žiariče,“ spomenul a doplnil, že mestská knižnica je otvorená v pracovných dňoch od 13.00 do 16.00 h.

V karanténe sú zamestnanci mestského úradu

„Aktuálne sú v karanténe traja zamestnanci mestského úradu. Ešte minulý týždeň bol tento počet 12, časť zamestnancov pracovala z domu,“ pripomenul. Pre zamedzenie šírenia nového koronavírusu podľa neho mesto Hriňová zaviedlo osobitný režim vybavovania stránok na jednotlivých oddeleniach mestského úradu.

„Agenda všetkých oddelení je však priebežne vybavovaná,“ zdôraznil s tým, že vstup do budovy mestského úradu je pre verejnosť regulovaný. „Vyzvali sme občanov, aby minimalizovali jeho návštevy. Aby na úhradu miestnych daní a poplatkov uprednostnili elektronické platby a v čo najväčšej možnej miere využili telefonický alebo elektronický spôsob komunikácie,“ zhrnul.

Mesto vyzýva k dodržiavaniu hygienických pravidiel

Informoval tiež, že pri nevyhnutných návštevách mestského úradu platí povinnosť dodržiavania odstupov a hygienických pravidiel. Sú to respirátor FFP2, dezinfekcia rúk alebo použitie rukavíc a aj použitie vlastného pera. „Pri vstupe do úradu bola inštalovaná poštová schránka pre doručovanie písomností. Tieto opatrenia budú platiť aj budúci týždeň,“ ukončil Horník.

Od pondelka 8. novembra bude okres Detva v treťom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá čiernej farbe. Vláda Slovenskej republiky na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci Covid automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok