Opozíciu nepresvedčil. Debata o odvolávaní ministra Krajniaka sa skončila

TA3 TASR
4.11.2021 10:04

Poslanci národnej rady ukončili diskusiu o návrhu na odvolanie ministra práce Milana Krajniaka a mimoriadna 50. schôdza parlamentu bola zároveň ukončená.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

V úvode dňa sa už do rozpravy neprihlásil žiaden rečník. Vystúpil len Ján Richter za navrhovateľov, ktorý vyhlásil, že minister opäť nepresvedčil. Hlasovať by sa malo na riadnej 48. schôdzi.

Richter: Systém má veľké diery

Richter tvrdí, že v prípade vyplatenia miliónov eur z Prvej pomoci schránkovým firmám jednoznačne mala byť vyvodená politická zodpovednosť. Systém kontroly podľa neho ukázal, že má veľké diery. "Politická zodpovednosť, ktorú žiadame, je na mieste a mala by byť v tomto prípade aj vyvodená," zdôraznil.

Mimoriadna 50. schôdza parlamentu venovaná návrhu na odvolanie Krajniaka sa začala v stredu podvečer. Neskôr v stredu večer bola prerušená, pretože z rokovacej sály odišli všetci predkladatelia. Vyzval ich k tomu predseda Smeru-SD Robert Fico. Vyhlásil, že vyžadujú len úctu a rešpekt, ktorej sa im nedostáva.

Na schôdzi vystúpili viacerí rečníci, ale aj minister práce. Opoziční poslanci ministrovi vyčítajú najmä milióny eur z pandemickej pomoci, ktoré mal štát poslať schránkovým firmám. Krajniak sa bráni, že konal do hodiny od zistenia, že existujú podozrivé platby, kontrola zároveň podľa neho fungovala.

Prečo je tu snaha o odvolanie ministra práce Milana Krajniaka? Viac sa dozviete v relácii Téma dňa:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok