Pozor na domáce farbenie vlasov. Väčšina žien robí tieto začiatočnícke chyby

TA3/zm
4.11.2021 08:00

Nie vždy máme čas navštevovať kaderníčku pri každom farbení. A tak nie je nič výnimočné, že si ženy farbia vlasy aj doma. Ak patríte medzi ne, mali by ste ovládať základné pravidlá, aby ste svojej korune krásy neublížili nesprávnym zaobchádzaním.

Pozor na domáce farbenie vlasov. Väčšina žien robí tieto začiatočnícke chyby
Pexels/Nataliya Vaitkevich

Na domáce farbenie nedá jedna skupina žien dopustiť, pre druhé zas ide o núdzové riešenie. Je však jedno, ako časti si vlasy farbíte v domácich podmienkach, v každom prípade si určite nechcete svoju hrivu zničiť. Naučte sa triky od kaderníkov a staňte sa profesionálkou aj vo vlastnej kúpeľni.

Čítajte návod

Hoci ide o špecialitu mužov, ktorí zo zásady odmietajú čítať návody a manuály, aj my ženy niekedy zabudneme na príbalový leták a hodíme ho rovno do koša. A to je chyba. V prvom rade sa v ňom totiž zorientujete, ako postupovať podľa toho, či ste si vybrali permanentnú farbu, tónovací šampón alebo demi či semipermanentnú farbu.

Najpodstatnejšie je však prečítať si pri konkrétnom type farby dobu jej pôsobenia. Ak by ste ju skrátili, nemusíte dosiahnuť želaný výsledok. Naopak, pri dlhšom čase na vlasoch by ste mohli zásadne porušiť ich štruktúru.

Farbenie vlasov Pexels/Nataliya Vaitkevich

Neumývajte si vlasy

Väčšina farieb sa aplikuje na suché vlasy, pokiaľ nie je v návode uvedené inak. Takže sa opäť potvrdzuje, že treba leták čítať. Ale zrejme ste netušili, že umývať vlasy by ste si nemali už celé dva dni pred farbením, aby sa nevyčerpávala a nedráždila pokožka hlavy.

Rovnako platí zákaz používať lak na vlasy, tužidlo či suchý šampón, a to aspoň v deň farbenia.

Správne nanášanie

Okrem úplne prvého farbenia vlasov alebo celkovej zmeny farby, v podstate netreba farbiť celú dĺžku vlasov, ale len odrastené miesta. Je to jedna zo základných chýb, ktoré my ženy robíme, pretože je nám ľúto farbu vyhadzovať. Neuvedomujeme si však, že tým opäť ničíme naše koruny krásy nadmerným používaním chémie.

Rovnako častý je aj problém nerovnomerného nanášania. Na to vám pomôže jednoduchý trik s robením cestičiek vo vlasoch tak, aby ste nevynechali žiadne miesto. Vhodný postup je odzadu, teda od temena, smerom k prednej časti hlavy nad čelom.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok