Tak takto?!: Politická reality šou "Chata" dvíha popularitu lídra opozičného Smeru

TA3
3.11.2021 09:31

Prepisy rozhovorov Roberta Fica odpočuté na poľovníckej chate v Čifároch prinášajú deň čo deň nové a nové pikantérie a odhalenia. Monitorovanie opozičných politikov pod zámienkou pytliactva bežalo celé mesiace.

Tak takto?!: Podniku pre vdovy v núdzi pomohol marketingový expert. Nechcel za to nič.
TA3

Svojho druhu reality šou "Chata" však nie je slovenským špecifikom. V Česku sa dostal k moci Andrej Babiš po spektakulárnou zadržaní vtedajšieho premiéra Nečasa a jeho sekretárky, neskôr manželky. Bol to škandál, ale v konečnom dôsledku sa neskôr na súdoch nič podstatné z medializovaných obvinení nepreukázalo. Politická mapa však bola prekreslená na viac ako jednu dekádu. Kaczynski sa v Poľsku dostal k moci cez nelegálne odposluchy Sikorského a spol. Jeho vládnutie dodnes trápi celú Európu.

Aký dopad majú takéto odposluchy a škandalizácia na demokraciu a politický systém? Ako ovplyvnia aktuálne udalosti popularitu Roberta Fica? A ide vôbec o Fica, alebo je v hre aj niečo zásadnejšie? V dnešnej relácii Tak takto?! sa o téme bude Anka Žitná rozprávať s bývalým politikom a diplomatom Petrom Weissom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok